SopimusoikeusLaajuus (4 op)
Opintojakson tunnus: HL00BD07
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 4 op
- Opetuskieli
- suomi
- Vastuuhenkilö
- Sanna-Maria Klemetti
Osaamistavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Tällä opintojaksolla perehdyt juridiikan peruskäsitteisiin ja määritelmiin sekä sopimusoikeutta ja ympäristölainsäädäntöä säätelevään lainsäädäntöön, sopimusoikeudellisiin periaatteisiin sekä oikeuskäytäntöön. Kehität omaa osaamistasi sopimusoikeudellisissa asioissa ja soveltamaan oppimaasi käytännön tilanteissa. Sopimusoikeus on keskeisin oikeudenala ja tarvitset sopimusoikeuden tuntemista paitsi opiskelujesi yhteydessä myös aina työssäsi, työskentelitpä yksityisellä tai julkisella sektorilla.
Opintojakson osaamiset
Kestävä kehitys
Työelämässä toimiminen
Opintojakson osaamistavoite
Ymmärrät juridiikan peruskäsitteet ja määritelmät. Tunnet sopimusoikeutta säätelevän lainsäädännön ja sopimusoikeuden yleiset periaatteet sekä keskeisiä asioita kestävästä kehityksestä ja niiden yhteyden sopimusoikeuteen. Tunnistat oikeustapaukseen liittyvän oikeuskysymyksen. Osaat laatia sopimusoikeudellisia asiakirjoja.
Sisältö
Suomen oikeusjärjestelmä ja –järjestys
Oikeustoimi ja oikeustoimikelpoisuus
Sopimuksen syntyminen ja päättyminen
Sopimusten muoto, sisältö ja tulkinta
Oikeuskäytäntö
Opintojaksolla opiskellaan juridiikkaan ja kestävään kehitykseen liittyviä peruskäsitteitä, sopimuksen tekemiseen ja päättämiseen sekä pätemättömyyteen liittyvät kysymykset. Sopimusten tulkintaan liittyvät lähtökohdat ja niihin liittyvä oikeuskäytäntö.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Välttävä 1
Ymmärrät juridiikan ja kestävän kehityksen peruskäsitteet ja määritelmät. Tunnet sopimusoikeutta säätelevän lainsäädännön ja sopimusoikeuden yleiset periaatteet. Tunnistat oikeustapaukseen liittyvän oikeuskysymyksen. Osaat laatia sopimusoikeudellisia asiakirjoja ottamalla huomioon kestävän kehityksen vaatimukset.
Tyydyttävä 2
Ymmärrät juridiikan ja kestävän kehityksen peruskäsitteet ja määritelmät. Tunnet sopimusoikeutta säätelevän lainsäädännön ja sopimusoikeuden yleiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä käytännön tehtävissä. Tunnistat oikeustapaukseen liittyvän oikeuskysymyksen ja siihen liittyvät lainkohdat. Osaat laatia sopimusoikeudellisia asiakirjoja, ja tiedät niihin liittyvät yleiset sopimusoikeudelliset ja kestävän kehityksen periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä 3
Ymmärrät juridiikan ja kestävän kehityksen peruskäsitteet ja määritelmät. Tunnet sopimusoikeutta säätelevän lainsäädännön ja sopimusoikeuden yleiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä käytännön tehtävissä. Tunnistat oikeustapaukseen liittyvän oikeuskysymyksen ja siihen liittyvät lainkohdat sekä noudatat annettuja oikeustapauksen ratkaisuohjeita. Osaat laatia sopimusoikeudellisia asiakirjoja, ja tiedät niihin liittyvät yleiset sopimusoikeudelliset periaatteet ja lainsäädännön edellyttämät muotomääräykset ottamalla huomioon kestävän kehityksen vaatimukset..
Kiitettävä 4
Hallitset juridiikan ja kestävän kehityksen peruskäsitteet ja määritelmät osaat käyttää niitä käytännön tilanteissa. Tunnet sopimusoikeutta säätelevän lainsäädännön ja sopimusoikeuden yleiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä käytännön tehtävissä. Tunnistat oikeustapaukseen liittyvän oikeuskysymyksen ja siihen liittyvät lainkohdat sekä ratkaiset oikeustapauksen annettujen ohjeiden mukaisesti. Osaat laatia sopimusoikeudellisia asiakirjoja, ja tiedät niihin liittyvät yleiset sopimusoikeudelliset periaatteet ja lainsäädännön edellyttämät muotomääräykset ottamalla huomioon kestävän kehityksen vaatimukset.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen 5
Hallitset juridiikan ja kestävän kehityksen peruskäsitteet ja määritelmät osaat käyttää niitä käytännön tilanteissa. Tunnet sopimusoikeutta säätelevän lainsäädännön ja sopimusoikeuden yleiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä käytännön tehtävissä. Tunnistat oikeustapaukseen liittyvän oikeuskysymyksen ja osaat analysoida tapausta monipuolisesti sekä osoitat omaavasi ongelmakeskeistä ratkaisukykyä. Osaat laatia sopimusoikeudellisia asiakirjoja ja pystyt tulkitsemaan valmiita sopimuksia sekä ohjaamaan työyhteisön muita jäseniä asiakirjojen laadinnassa ottamalla huomioon kestävän kehityksen vaatimukset.
Oppimateriaalit
Luentoaineistot, aiheeseen liittyvä lainsäädäntö; Suositeltava kirjallisuus:
Hemmo, M. 2017. Sopimusoikeus. Helsinki. WSOY Pro.