Siirry suoraan sisältöön

Biojalostuksen raaka-aineet ja prosessitLaajuus (5 op)

Tunnus: TE00CJ22

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Marjukka Nuutinen
  • Tero Vesisenaho

Osaamistavoitteet

Kurssilla opiskelet metsien ja maatalouden bioraaka-aineita, niiden prosessointia kestävän kehityksen mukaisesti sekä jalostamista käyttökelpoisiksi tuotteiksi ja energiaksi. Kurssilla ei käsitellä ruoan tuotantoa.

Tieto ja ymmärrys
Tutustut erilaisiin bioraaka-aineisiin ja niiden yleisimpiin käyttötapoihin. Ymmärrät raaka-aineiden laadun ja prosessoinnin vaikutukset niiden käyttöön ja lopputuotteen laatuun. Ymmärrät kiertotalouden merkityksen ja mahdollisuudet biopohjaisten tuotteiden elinkaaressa.

Tiedonhaku ja tutkimus
Opit etsimään ja tulkitsemaan tutkimustietoa biopohjaisten raaka-aineiden tuotannon ja prosessoinnin vaikutuksista niiden hyödyntämiseen erilaisissa tuotteissa. Opit arvioimaan , luokittelemaan sekä raportoimaan löytämistäsi tiedoista ymmärrettävästi ja havainnollisesti.

Viestintä ja tiimityö
Opit työskentelmään tiimissä ja viestimään muiden opiskelijoiden kanssa ymmärrettävästi. Opit esittelemään löydöksesi ymmärrettävästi ja havainnollisesti.

Sisältö

Metsien ja maatalouden biopohjaiset raaka-aineet ja niiden ominaisuudet.
Biopohjaisten raaka-aineiden jalostusprosessit
Raaka-aineiden laadun ja prosessoinnin vaikutus käytettävyyteen erilaissa tuotteissa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): tunnet perusasiat, mutta sinulla on puutteita keskeisten asioiden ymmärryksessä sekä kokonaisuuuksien hahmottamisessa. Suulliset ja kirjalliset raportointitaitosi kaipaavat kehittämistä.

Tyydyttävä (2): tunnet ja ymmärrät perusasiat, mutta sinulla on puutteita keskeisten asioiden soveltamisessa. Suulliset ja kirjalliset raportointitaitosi kaipaavat kehittämistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Tunnet ja ymmärrät kurssin keskeiset asiat ja hahmotat kokonaisuuksia. Suullinen ja kirjallinen raportointisi on sujuvaa

Kiitettävä (4): Tunnet ja ymmärrät kurssin keskeiset asiat ja osaat soveltaa niitä monipuolisesti. Suullinen ja kirjallinen raportointisi on kehittynyttä ja havainnollista.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Hallitset keskeiset asiat ja osaat soveltaa niitä luovasti ja innovatiivisesti erilaisia ratkaisuja hahmottaen. Suullinen ja kirjallinen raportointisi on kehittynyttä ja havainnollista.