Siirry suoraan sisältöön

TuotantojärjestelmätLaajuus (5 op)

Tunnus: TK00CG66

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Arjo Forsman

Osaamistavoitteet

Tuotantojärjestelmät opintojakso antaa kokonaiskuvan yrityksen tuotannon kehittämiseksi kilpailukykyisemmäksi ja kestävää kehitystä yhä paremmin tukevaksi. Opit suunnittelemaan yrityksen tuotantotoiminnan eri osa-alueita niin, että osaat samalla ottaa huomioon kokonaisuuden kustannusvaikutuksineen. Ymmärrät arvoketjun hallinnan merkityksen.
Osaamisesi kehittyy kestävää kehitystä tukevan tuotantotoiminnan hah-mottamisesta strategisten näkökulmien pohtimisen kautta perusteltujen valintojen tekemiseen. Opit analysoimaan tuotantotoimintaa erilaisia työkaluja hyödyntäen. Lisäksi opit layout-suunnittelua ja tuotantojärjestelmän simulointia. Samalla sovellat investointilaskelmia päätöksentekosi tueksi.

Monialainen osaaminen:
Sinulla on ymmärrys kestävään talouteen ja johtamiseen liittyvistä näkökohdista teollisessa liiketoiminnassa.

Tekniikan soveltaminen käytäntöön:
Osaat kehittää monimutkaisia tuotantojärjestelmiä vastaamaan taloudellisia, kestävää kehitystä tukevia ja teknisiä vaatimuksia.

Tutkimukset ja tiedonhaku:
Osaat tehdä simulaatioita ja analyysejä teknisten ongelmien yksityiskohtaista tarkastelua ja tutkimusta varten.

Sisältö

Tuotannon strategiset perusvalinnat ja tuotantoparadigmat (esim. Toyota Production System (Lean), BPR, CE, CIM, Constraint Theory). Tuotannon tavoitteet ja niiden mittaaminen sekä tuotannon kehityskohteiden analysointi.
Systemaattinen tehdassuunnittelu, tuotantojärjestelmien simulointi ja tuotantoinsinöörin taloustieto.

Esitietovaatimukset

Sinulla on käsitys kappaletavarateollisuuden tuotannosta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Kykenet ymmärtämään kappaletavaratuotannon perusasiat ja terminologian, mutta sinulla on merkittäviä puutteita hahmottaa asioiden liittyminen toisiinsa.

Tyydyttävä (2): Ymmärrät kappaletavaratuotannon perusasiat ja -terminologian, mutta sinulla on puutteita hahmottaa keskeisten asioiden liittyminen toisiinsa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Hallitset opintojakson keskeiset asiat, joita ovat kappaletavaratuotannon keskeisten käsitteiden ja menetelmien ymmärtäminen. Lisäksi osaat käyttää ja soveltaa ao. kehittämismenetelmiä kappaletavaratuo-tannon ongelmien ratkaisemiseksi tai toiminnan kehittämiseksi tyydyttävästi.

Kiitettävä (4): Hallitset keskeiset kappaletavaratuotannon käsitteet ja menetelmät. Lisäksi osaat soveltaa ja analysoida niitä kriittisesti kappaletavaratuotannon ongelmien ratkaisuissa ja kehittämisessä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Hallitset keskeiset kappaletavaratuotannon käsitteet ja menetelmät sekä osaat soveltaa niitä samalla kriittisesti analysoiden ja arvioiden tuotannon ongelmien ratkaisuissa ja kehittämisessä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Kykenet ymmärtämään kappaletavaratuotannon perusasiat ja terminologian, mutta sinulla on puutteita hahmottaa asioiden liittyminen toisiinsa.