Siirry suoraan sisältöön

Tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalveluiden kehittäminenLaajuus (5 op)

Tunnus: MM00CQ63

Laajuus

5 op

Vastuuhenkilö

  • Karoliina Väisänen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojakson tarkoituksena on antaa valmiuksia suunnitella, kehittää, johtaa ja toteuttaa tulevaisuuden ruoka- ja ravintolapalvleuita kestävästi ja vastuullisesti. Tarkoituksena on myös edistää tulevaisuuden ennakointikykyä työelämässä toimiessa.

Osaamiset
Palveluliiketoiminta
Työelämässä toimiminen
Kestävä kehitys
Ennakoiva kehittäminen

Opintojakson tavoite
Sinä tunnistat globaalin ja lokaalin ruokajärjestelmän yhteyden toisiinsa ja toimialan kehittämisen rahoitusvaihtoehdot. Osaat seurata alan kehittämisen kannalta keskeisiä trendejä ja tulevaisuuskatsauksia. Sinä tiedät rahoituksen, hankintalain ja omistuspohjan vaikutukset raaka-aine valintoihin, omavalvontasuunnitelmaan ja toimintaperiaatteisiin. Sinä tunnistat ruoantuotannonohjausjärjestelmän toiminnot ja osaat hyödyntää sitä kestävien ratkaisujen totetuttamisessa.

Sisältö

Ruoantuotannonohjausjärjestelmä
Vastuullisuussuunnitelma
Omavalvontasuunnitelma
Trendit alalla, kestävyys ja kiertotalous
Vastuullisuusviestintä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Ymmärrät vastuullisen ja kestävän ruokajärjestelmän merkityksen. Ymmärrät vastuullisuusviestinnän vaikutukset. Tunnistat omia valmiuksiasi ja motivaatiotasi vastuullisen ja kestävän toiminnan edistämiseksi. Tunnistat ryhmätyöskentelyn periaatteita. Kirjoitat jäsentymätöntä tekstiä, jossa on toistuvia kieli- ja tyylivirheitä. Noudatat Jamkin raportointiohjeistuksia puutteellisesti.

Tyydyttävä 2: Osaat selittää vastuullisuuden ja kestävyyden merkityksen yrityksen liikeideassa ja strategiassa. Tunnistat ruoan ja palvelun kokonaislaatuun vaikuttavia tekijöitä. Osaat toimia ryhmässä ja yhteistyössä tavoitteellisesti. Noudatat Jamkin raportointiohjeistuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Osaat hyödyntää vastuullisen ja kestävän ruokapalvelun toimintaperiaatteita. Tiedät hankintojen vaikutuksen raaka-ainevalintoihin ja toimintaperiaatteisiin. Osaat huomioida toiminnassa ruokapalveluiden eri prosessien vastuullisuuden ja kestävyyden. Raportointi on virheetöntä ja sujuvaa.

Kiitettävä 4: Osaat analysoida vastuullisuusviestinnän merkitystä yrityksen ja asiakkaan näkökulmasta. Tunnistat vastuullisuuden ja kestävyyden käsitteiden sekä viestinnän yhteyden. Ymmärrät ruoantuotannonohjausjärjestelmän toiminnan merkityksen. Raportointi on sujuvaa, loogista ja lähdeluetteloon perustuvaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Osaat arvioida vastuullisuuden ja kestävyyden merkitystä ruokapalvelujen toiminnan menestykselle. Ymmärrät trendien ja innovaatioiden ajankohtaisuuden. Osaat analysoida tulevaisuuden ruokapalveluita kriittisesti mm. ympäristöohjelmien ja -järjestelmien kautta ja kehität omaa toimintaasi. Osaat tuottaa raportointiohjeita noudattavan raportin, joka tukeutuu kriittisesti tietoperustaan ja teoriaan myös kansainvälisten lähteiden myötä.