Siirry suoraan sisältöön

Sosiaaliohjauksen menetelmätLaajuus (5 op)

Tunnus: YS00CP18

Laajuus

5 op

Vastuuhenkilö

  • Katri Ylönen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on syventää ymmärrystäsi erilaisista sosiaalialan työorientaatioista, vaikuttavuustutkimuksesta sekä arviointiprosesseista osana asiakastyötä.

Osaamiset:

Kestävä kehitys
Ennakoiva kehittäminen
Sosiaalialan asiantuntijaosaaminen

Opintojakson osaamistavoitteet:

Kykenet suunnittelemaan ja johtamaan työyhteisössäsi kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimistä, käyttöönottamista ja vakiinnuttamista.

Osaat kehittää uusia asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja tulevaisuutta ennakoiden.

Hallitset sosiaalialan asiantuntijaosaamista vastaavat käsitteet, tietoperustan ja keskeiset työmenetelmät sekä arvioit ja ylläpidät osaamistasi aktiivisesti.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on asiakaslähtöinen ja monitoimijainen orientaatio, toiminnallisuus ja luovat menetelmät, huono-osaisuuden ja kriisien vaikutusten ymmärrys ja soveltuvien työorientaatioiden soveltaminen, yhteisöllinen työ, rakenteellinen sosiaalityö.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1)
Ymmärrät erilaisia sosiaalialan työorientaatioita toimintaympäristössäsi. Tunnet vaikuttavuustutkimusta ja tiedät, millaisia menetelmiä käytetään vaikuttavuuden tutkimuksessa. Ymmärrät kestävän kehityksen näkökulmista toimivia ja vaikuttavia menetelmiä. Osaat suunnitella itsenäisesti arviointiprosessin asiakastyössä, mutta siinä esiintyy puutteita.

Tyydyttävä (2)
Sovellat erilaisia sosiaalialan työorientaatioita toimintaympäristössäsi. Tunnet vaikuttavuustutkimusta ja osaat soveltaa menetelmiä vaikuttavuuden tutkimuksessa työssäsi. Osaat soveltaa kestävän kehityksen näkökulmista toimivia ja vaikuttavia menetelmiä. Osaat suunnitella itsenäisesti arviointiprosessin asiakastyössä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Sovellat ja analysoit erilaisia sosiaalialan työorientaatioita toimintaympäristössäsi. Hallitset vaikuttavuustutkimusta ja osaat soveltaa menetelmiä vaikuttavuuden tutkimuksessa työssäsi. Osaat arvioida ja soveltaa kestävän kehityksen näkökulmista toimivia ja vaikuttavia menetelmiä. Osaat suunnitella itsenäisesti arviointiprosessin asiakastyössä soveltaen sekä analysoida sitä kriittisesti.

Kiitettävä (4)
Jäsennät, sovellat ja analysoit erilaisia sosiaalialan työorientaatioita toimintaympäristössäsi. Hallitset vaikuttavuustutkimusta ja osaat soveltaa ja analysoida menetelmiä vaikuttavuuden tutkimuksessa työssäsi. Osaat arvioida ja soveltaa kestävän kehityksen näkökulmista toimivia ja vaikuttavia menetelmiä. Osaat suunnitella itsenäisesti arviointiprosessin asiakastyössä soveltaen, jäsentäen sekä kriittisesti analysoiden.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5)
Edellä mainittujen lisäksi osoitat huomattavaa ymmärrystä sosiaaliohjauksen menetelmistä ja vaikuttavuustutkimuksesta sekä osaat soveltaa tietoa työssäsi johdonmukaisesti. Tarkastelu on monipuolista, loogista, analyyttista ja uutta luovaa.