Siirry suoraan sisältöön

Erityissosiaaliohjauksen syventävä ammatillisuusLaajuus (5 op)

Tunnus: YS00CP21

Laajuus

5 op

Vastuuhenkilö

  • Katri Ylönen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on syventää osaamistasi verkostomaisen ja monitoimijaisen asiakastyön sekä työryhmien johtamisesta sekä sen suunnittelusta ja kehittämisestä.

Opintojakson osaamiset:

Ennakoiva kehittäminen
Työelämässä toimiminen
Sosiaalialan johtamisosaaminen

Osaamistavoitteet:

Osaat toteuttaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeita sekä soveltaa erilaisia tutkimus- ja kehittämismenetelmiä.

Osaat kehittää ja johtaa monialaisia tiimejä ja työyhteisöjä.

Osaat suunnitella, johtaa ja arvioida asiakasprosesseja sekä arvioida niiden vaikutuksia ja asiakas- ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on verkostomaisen ja monitoimijaisen asiakastyön ja työryhmien suunnittelu, johtaminen, konsultoiminen sekä arvioiminen asiakaslähtöisesti sekä ajantasaiseen tutkittuun tietoon perustuen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1)

Tunnistat verkostomaisen ja monitoimijaisen asiakastyön ja moniammatillisen yhteistyön perusteet. Hyödynnät perusteluissasi tietoperustaa yksipuolisesti. Ymmärrät kehittämistyön perusteita ja lähtökohtia.

Tyydyttävä (2)

Tunnistat ja osaat soveltaa verkostomaisen ja monitoimijaisen asiakastyön ja moniammatillisen yhteistyön perusteita. Sovellat perusteluissasi tietoperustaa, mutta vain muutamaan lähteeseen perustuen. Ymmärrät kehittämistyön perusteita ja lähtökohtia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)

Osaat soveltaa ja analysoida verkostomaisen ja monitoimijaisen asiakastyön ja moniammatillisen yhteistyön perusteita ja lähtökohtia. Analysoit perusteluissasi tietoperustaa kriittisesti useisiin lähteisiin perustuen. Osoitat hyviä taitoja proaktiiviseen kehittämiseen.

Kiitettävä (4)

Osaat suunnitella, johtaa, konsultoida ja arvioida verkostomaista ja monitoimijaista asiakastyötä sekä työryhmiä. Hyödynnät perusteluissasi vahvaa tietoperustaa ja osaat arvioida sitä kriittisesti. Osoitat kiitettäviä taitoja proaktiiviseen kehittämiseen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5)

Edellä mainittujen lisäksi osoitat huomattavaa ymmärrystä asiakastyön suunnittelusta, johtamisesta ja arvioinnista. Osoitat merkittäviä taitoja proaktiivisessa kehittämisessä.