Siirry suoraan sisältöön

MusiikkikasvatusteknologiaLaajuus (5 op)

Tunnus: YKMP0200

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa sähköisten sovellusten ja soitinten avulla tuottaa musiikkia yksin ja yhdessä muiden kanssa. Hän osaa muokata tuotoksiaan sekä saattaa ne helposti jaeltavaan muotoon.

Opiskelija osaa tallentaa, muokata ja jakaa kuvaa ja ääntä digitaaliteknologian avulla. Hän osaa hyödyntää musiikin ja videon suoratoistopalveluita opetuksessa tekijänoikeuksia kunnioittaen.

Opiskelija tuntee musiikin teorian, musiikin kuulonvaraisen hahmottamisen ja soiton/laulun opiskeluun sopivia digitaalisia sovelluksia sekä opetus- ja esitystilanteissa tavallisesti käytettäviä teknologisia ratkaisuja. Hän osaa kirjoittaa, muokata, lukea ja kuunnella nuottikuvaa tietotekniikan avulla.

Opiskelija tietää musiikkialan sosiaalisen median vertaisryhmiä, verkkoyhteisöjä sekä verkko-oppimisympäristöjä, ja osaa tarvittaessa hyödyntää niitä omassa opetustyössään jatkuvan oppimisen periaatteen mukaisesti.

Opiskelija kykenee valitsemaan tarkoituksenmukaisia pedagogisia ja teknologisia ratkaisuja oppimisen tueksi sekä hyödyntämään uuden teknologian mahdollisuuksia oppimisympäristöjen kehittämisessä.

Opiskelijalla on valmius edelleenkehittää musiikkikasvatusteknologisia ratkaisuja sekä omaa ja työyhteisönsä toimintaa muuttuvia työelämätarpeita vastaavaksi. Hän viestii sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti sekä kehittää työelämän monialaista viestintää ja vuorovaikutusta.

Sisältö

Musiikkikasvatusteknologiset sovellukset
- luova musiikin tuottaminen
- videokuvaus ja äänitys
- suoratoisto
- teoria, säveltapailu ja transkriptio
- notaatio
- soiton- ja laulunopiskelu
- live-esitysteknologia

Musiikkialan sosiaalisen median vertaisryhmät, verkkoyhteisöt ja verkko-oppimisympäristöt

Esitietovaatimukset

AMK tutkinto

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osoittaa osaamisensa tekemällä hänelle osoitetut oppimistehtävät ja harjoitustyöt asiantuntevasti sekä keräämällä palautetta osaamisensa kehittymisestä itse- ja vertaisarvioinnin avulla.

Hyväksytty (S):
Opiskelija hallitsee keskeisen musiikkikasvatusteknologisen käsitteistön sekä tuntee kattavasti musiikin eri osa-alueiden oppimiseen suunniteltuja sähköisiä sovelluksia. Hän ymmärtää uuden teknologian tarjoamat mahdollisuudet sekä mahdolliset tekniset rajoitteet. Hän löytää pedagogisesti perusteltuja musiikkikasvatusteknologisia ratkaisuja oman musiikillisen erityisalansa oppimiseen ja opettamiseen.

Opiskelija kykenee tuottamaan sähköistä oppimateriaalia käyttämällä ajantasaista teknologiaa sekä yhteensopivia oheislaitteita halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Opiskelija osallistuu opintojaksolla yhdessä tehtäviin töihin vastuullisesti siten, että hänen panoksellaan on positiivinen vaikutus työn onnistumiseen. Opiskelija viestii selkeästi ja sujuvasti. Hän hyödyntää raportoinnissa ja viestinnässä tieto- ja viestintätekniikkaa tarkoituksenmukaisella tavalla.

Hylätty (0):
Opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.