Siirry suoraan sisältöön

Liiketoimintaosaamisen perusteetLaajuus (3 op)

Tunnus: HTL10201

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija hahmottaa liiketoiminnan eri osa-alueet, ymmärtää niiden väliset suhteet ja omaa liiketoiminnallisen näkökulman opiskelemaansa alaan. Opiskelija ymmärtää yrityksen taloudelliset perusteet sekä suunnittelun merkityksen yrityksen kehittymisen kannalta.

Sisältö

Yritystoiminta ja yrittäjyys yhteiskunnassa
Yhtiömuodot
Markkinoinnin perusteet
Taloushallinnon perusteet
Tilinpäätös ja tase
Johtamisen ja esimiestyön perusteet

Esitietovaatimukset

Tieto- ja viestintätekniikan perusteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Kiitettävä (5): Opiskelija hallitsee yritystoiminnan perustermistön ja toimii aktiivisesti ryhmän jäsenenä. Hän tunnistaa ja ymmärtää yrityksen toiminnan eri osa-alueet, niiden keskinäiset suhteet ja merkityksen yrityksen liiketoiminnalle. Opiskelija tuntee markkinoinnin, taloushallinnon ja johtamisen merkityksen yrityksen liiketoiminnalle sekä ymmärtää liiketoiminnan merkityksen yhteiskunnalle. Hän kykenee tuottamaan laaja-alaisia dokumentteja eri osa-alueista ja pystyy tuottamaan kattavan kuvauksen yrityksen toiminnasta.

Hyvä (3-4): Opiskelija ymmärtää yrityksen toiminnan kokonaisvaltaisesti sekä hallitsee markkinoinnin, taloushallinnon ja johtamisen perusteet. Hän osallistuu ryhmätyöskentelyyn aktiivisesti ja kykenee tuottamaan dokumentteja yrityksen toiminnan eri osa-alueista.
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä yrityksen perustermistön sekä ymmärtää yrityksen eri osa-alueet ja niistä koostuvan kokonaisuuden. Hän kykenee osallistumaan ryhmätyöskentelyyn tarkoituksenmukaisesti.