Siirry suoraan sisältöön

TietokannatLaajuus (5 op)

Tunnus: HTO10400

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jarkko Immonen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää tietokantoihin liittyvät käsitteet ja taustateoriat. Hän tuntee tietojen käsitteellisen mallintamisen tekniikat ja kykenee luomaan käsitteellisen mallin pohjalta relaatiotietokannan. Opiskelija osaa SQL-kielen perusteet ja osaa hyödyntää kieltä tietokannan käsittelyssä.

Sisältö

- ER-mallinnus: käsitteellisen mallintamisen menetelmä, merkintätavat ja kuvaustekniikka.
- Tietokantaratkaisu: relaatiomallin mukaisen tietokannan laatiminen käsitteellisen mallin pohjalta.
- Tietokannan sisältämän tiedon käsittely SQL-kielellä.

Esitietovaatimukset

Tietokoneen käyttö

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

- Kiitettävä (5): Opiskelija osaa mallintaa reaalimaailman tietoriippuvuuksia ja toteuttaa relaatiotietokannan luomansa mallin pohjalta. Opiskelija hallitsee hyvin keskeisimmät SQL-kielen osat ja pystyy rakentamaan monipuolisia kyselyitä.
- Hyvä (3-4): Opiskelija osaa mallintaa pienehköjä tietoriippuvuuksia ja pystyy luomaan toimivan relaatiotietokannan. Opiskelija osaa käsitellä tietokannan tietoa sujuvasti SQL-kielen avulla.
- Tyydyttävä (1-2): Opiskelija ymmärtää mallintamisen perusteet. Hän osaa luoda relaatiotietokannan valmiista ER-kaavioista tai tietokantakuvauksista. Opiskelija hallitsee SQL-kielen perusteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija osaa mallintaa pienehköjä tietoriippuvuuksia ja pystyy luomaan toimivan relaatiotietokannan. Opiskelija osaa käsitellä tietokannan tietoa sujuvasti SQL-kielen avulla.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija osaa mallintaa reaalimaailman tietoriippuvuuksia ja toteuttaa relaatiotietokannan luomansa mallin pohjalta. Opiskelija hallitsee hyvin keskeisimmät SQL-kielen osat ja pystyy rakentamaan monipuolisia kyselyitä.