Siirry suoraan sisältöön

OhjelmistotuotantoLaajuus (10 op)

Tunnus: HTT20101

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää ohjelmistoihin liittyvän käsitteistön ja tuntee ohjelmiston elinkaaren. Opiskelija ymmärtää ohjelmistoliiketoimintaan liittyvät ydinprosessit ja mieltää ohjelmistokehityksen merkityksen osana ohjelmistotuotantoa. Opiskelija hallitsee projektityön ohjelmistokehityksen hallintamallina ja osaa tuoda asiakasnäkökulman mukaan ohjelmistotuotantoon.

Opintojakson suorittanut opiskelija osaa määrittää tuotteen tai palvelun toteuttamiseen tarvittavia vaatimuksia ja käyttäjäkertomuksia yhdessä tuotteen omistajan kanssa. Opiskelija ymmärtää UML-malinnuksen osana projektitoimintaa.

Oppilas oppii projektin suunnittelun, seurannan ja ohjauksen perusasioita ja menetelmiä. Oppilas pystyy toimimaan esimiehenä tietojärjestelmäprojekteissa.

Sisältö

Ohjelmistoihin liittyvä käsitteistö
Ohjelmiston elinkaari
Ohjelmistokehitys ohjelmistotuotannon osana
Vaatimustenhallinta ja tuotteenhallinta
Laadun merkitys, dokumentointi
Projektityö ohjelmistokehityksen hallintamallina
Asiakasnäkökulma ohjelmistotuotantoon
Projektin suunnittelu
Projektin seurantamenetelmät
Projektin ohjausmenetelmät
Työmäärien arviointi
Neuvottelutaidot
Esimiestaidot
Johtamisen ongelmat

Esitietovaatimukset

Ohjelmoinnin ja ohjelmistosuunnittelun peruskäsitteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Kiitettävä (5): Opiskelija kykenee soveltamaan oppimiaan ohjelmistotuotannon ja ohjelmistotyön menetelmiä tietojärjestelmien kehittämisen haasteisiin. Opiskelija osaa toimia projektipäällikkönä työelämän tietojärjestelmäprojekteissa.
Hyvä (3-4): Opiskelija hallitsee ohjelmistotuotannon ja ohjelmistotyön käsitteistön ja toimintaperiaatteet. Opiskelija tuntee pienen projektin (usea työntekijä) suunnittelun ja seurannan periaatteet ja käytännöt, opiskelija ymmärtää projekti- ja henkilöjohtamisen periaatteet, opiskelija osaa toimia aktiivisena projektin jäsenenä
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija ymmärtää ohjelmistotuotannon ja ohjelmistotyön peruskäsitteet ja lainalaisuudet. Opiskelija osaa pienen projektin (yksi työntekijä) suunnittelun ja seurannan periaatteet, opiskelija ymmärtää projektipäällikön vastuun ja tehtävät ja toimii projektin tavoitteiden mukaisesti