Siirry suoraan sisältöön

SijoitustoimintaLaajuus (5 op)

Tunnus: HBF20400

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää sijoitustoiminnan merkityksen ja hallitsee sijoitustoiminnan keskeiset käsitteet ja teoriat. Opiskelija tuntee rahoitusmarkkinat ja osaa etsiä sieltä yritykselle sopivat rahoitusinstrumentit yrityksen sijoitus- ja rahoitusstrategian mukaisesti kriittistä harkintaa käyttäen. Opiskelija osaa arvioida eri sijoitusvaihtoehtojen tuotot ja riskit.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään rahoitusmarkkinat ja –palvelut, osakkeet, obligaatiot, debentuurit, optiot, termiinit, sijoitustoiminnan analyysimenetelmät, sijoittajapsykologia ja sijoitus- ja rahoitusstrategiat.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

0 (hylätty): Opiskelija ei hahmota sijoitustoiminnan merkitystä eikä tunnista sijoitustoiminnan peruskäsitteitä, teorioita tai rahoitusmarkkinoiden peruselementtejä. Opiskelija ei pysty etsimään yritykselle sopivia rahoitusinstrumentteja eikä kykene arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä.

1 (välttävä): Opiskelija hahmottaa sijoitustoiminnan merkityksen ja muistaa joitakin sijoitustoiminnan peruskäsitteitä ja -teorioita. Opiskelija tunnistaa rahoitusmarkkinoiden peruselementit, mutta ei pysty soveltamaan tätä tietoa etsiessään yritykselle sopivia rahoitusinstrumentteja eikä kykene arvioimaan eri sijoitusvaihtoehtojen tuottoja ja riskejä.

2 (tyydyttävä): Opiskelija hahmottaa sijoitustoiminnan merkityksen ja hallitsee joitakin sijoitustoiminnan peruskäsitteitä ja -teorioita. Opiskelija tunnistaa rahoitusmarkkinoiden peruselementit, mutta ei pysty soveltamaan tätä tietoa laajasti etsiessään yritykselle sopivia rahoitusinstrumentteja. Eri sijoitusvaihtoehtojen tuottojen ja riskien arviointi on puutteellista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (hyvä): Opiskelija ymmärtää sijoitustoiminnan merkityksen ja hallitsee sijoitustoiminnan peruskäsitteet ja -teoriat. Opiskelija tuntee rahoitusmarkkinoiden peruselementit. Opiskelija osaa etsiä yritykselle sopivia rahoitusinstrumentteja. Opiskelija osaa arvioida eri sijoitusvaihtoehtojen tuotot ja riskit.

4 (kiitettävä): Opiskelija ymmärtää sijoitustoiminnan merkityksen ja hallitsee sijoitustoiminnan keskeiset käsitteet ja teoriat. Opiskelija tuntee rahoitusmarkkinat ja omaa valmiudet niiden seuraamiseen. Opiskelija osaa etsiä yritykselle sopivat rahoitusinstrumentit harkintaa käyttäen. Opiskelija osaa arvioida eri sijoitusvaihtoehtojen tuotot ja riskit ja perustella arvionsa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen): Opiskelija ymmärtää sijoitustoiminnan merkityksen ja hallitsee sijoitustoiminnan keskeiset käsitteet ja teoriat ja osaa soveltaa tätä tietoa käytäntöön. Opiskelija tuntee rahoitusmarkkinat ja seuraa niitä aktiivisesti. Opiskelija osaa etsiä yritykselle sopivat rahoitusinstrumentit yrityksen sijoitus- ja rahoitusstrategian mukaisesti kriittistä harkintaa käyttäen. Opiskelija osaa arvioida eri sijoitusvaihtoehtojen tuotot ja riskit monipuolisesti argumentoiden.