Siirry suoraan sisältöön

LiiketoimintastrategiatLaajuus (5 op)

Tunnus: HBH20810

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee strategisen johtamisen keskeiset käsitteet, teoriat ja mallit. Opiskelija ymmärtää strategian merkityksen liiketoiminnan kehittämisen välineenä ja osaa suunnitella toimintoja strategisten päämäärien mukaisesti. Opiskelija ymmärtää strategian merkityksen omassa työssään sekä oman työnsä merkityksen oman organisaationsa strategian kannalta. Opiskelija kykenee toimimaan vuorovaikutteisesti strategiaprosessissa.

Sisältö

Strategisen johtamisen keskeiset käsitteet, teoriat ja mallit
Strateginen ajattelu
Strategiaprosessiin liittyvä vuorovaikutus
Strategiset analyysit
Yritysten menestystekijät
Liiketoimintastrategiat

Esitietovaatimukset

Johtamisen perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Opiskelija tietää strategisen johtamisen keskeiset käsitteet ja periaatteet. Opiskelija omaa vähäiset perusvalmiudet strategiseen ajatteluun, joten hän tarvitsee ohjausta työssään. Opiskelija osallistuu ryhmän työskentelyyn puutteellisesti.

Tyydyttävä 2
Opiskelija tuntee strategiaan liittyvät keskeiset käsitteet, teoriat ja mallit sekä ymmärtää niiden yhteyden käytännön johtamisen kysymyksiin. Opiskelija osallistuu ryhmän työskentelyyn puutteellisesti. Hänen itsearviointinsa on myös puutteellista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Opiskelija tuntee monipuolisesti strategiaan liittyviä peruskäsitteitä, teorioita ja menetelmiä ja ymmärtää niiden yhteyden omaan työhönsä. Hän osaa hyödyntää analysoitua tietoa ja perustella kehittämiseen liittyvät toimenpide-ehdotuksensa strategia-ajattelun viitekehyksessä. Opiskelija kykenee tutkimaan ja arvioimaan yrityksen toimintaympäristöä, kysyntää sekä asiakas- ja kilpailutilannetta strategisten analyysien avulla pinnallisesti ja omaa strategiseen ajatteluun liittyviä perusasioita. Opiskelija osallistuu yhteistyöhön melko aktiivisesti ja sitoutuneesti. Hän kykenee oman osaamisensa realistiseen arviointiin.

Kiitettävä 4
Opiskelija ymmärtää ja osaa arvioida strategiatyöhön liittyviä teorioita, keskeisiä käsitteitä ja menetelmiä sekä perustella niiden käyttöä liiketoiminnan kehittämisen välineenä. Hän osaa soveltaa teoriatason ymmärrystään käytännön tasolla. Hän osaa hyödyntää akateemista lähdeaineistoa (tieteellisiä artikkeleita ja/tai väitöskirjoja) kehittämistyössä ja kykenee toteuttamaan strategiatyöhön liittyviä kehittämistöitä. Opiskelija omaa strategiatyössä tarvittavat vuorovaikutustaidot ja toimii aktiivisesti ja sitoutuneesti. Opiskelija kykenee oman osaamisensa kriittiseen ja monipuoliseen arviointiin sekä kehittämiseen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Opiskelija ymmärtää ja osaa arvioida kriittisesti strategiatyöhön liittyviä teorioita, keskeisiä käsitteitä ja menetelmiä sekä perustella niiden käyttöä liiketoiminnan kehittämisen välineenä. Hän osaa hyödyntää teorioita liiketoiminnan eri osa-alueiden strategisen tason tarkastelussa ja kykenee analyyttiseen tarkasteluun. Hän ymmärtää strategian merkityksen omassa työssään sekä oman työnsä merkityksen organisaation strategian kannalta. Opiskelija omaa strategiatyössä tarvittavat vuorovaikutustaidot ja toimii aktiivisesti ja sitoutuneesti myös ryhmässä. Opiskelija kantaa vastuuta myös yksittäisten henkilöiden ja ryhmän kehittymisestä. Opiskelija kykenee yritystoiminnan eri osa-alueiden strategisen tason kriittiseen ja analyyttiseen tarkasteluun.