Siirry suoraan sisältöön

EsimiestyöLaajuus (5 op)

Tunnus: HBH21800

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Hankit esimiestyöhön liittyvää tietoa sekä tunnistat erilaisia teorioita ja menetelmiä. Tunnistat esimiestyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja  ymmärrät esimiestyön vaikutuksen työyhteisöön. Ymmärrät esimiestyön vaikutuksen työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin. Osaat kuvailla omaa ihmiskäsitystäsi ja esimiestyyliäsi.

Sisältö

Esimiehen asema ja vastuu
Esimiehen tehtävät ja roolit
Johtamisteoriat ja johtamistyylit
Johtajuus ja vaikuttaminen
Ihmiskäsitys
Motivaatio ja innostaminen
Esimiehenä kehittyminen

Esitietovaatimukset

Johtamisen keskeisten käsitteiden ja teorioiden tunteminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Hankit esimiestyöhön liittyvää tietoa sekä tunnistat erilaisia teorioita ja menetelmiä. Tunnistat esimiestyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja  ymmärrät esimiestyön vaikutuksen työyhteisöön. Ymmärrät esimiestyön vaikutuksen työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin. Osaat kuvailla omaa ihmiskäsitystäsi ja esimiestyyliäsi. Osaat tehdä opintojakson sisältöihin liittyviä havainnollisia dokumentteja.

Tyydyttävä 2
Osaat esitellä esimiestyöhön liittyvää tietoa sekä erilaisia teorioita ja menetelmiä. Tunnistat esimiestyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja  ymmärrät esimiestyön vaikutuksen työyhteisöön. Ymmärrät esimiestyön vaikutuksen työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin. Osaat kuvailla omaa ihmiskäsitystäsi ja esimiestyyliäsi. Osaat hyödyntää teorioita havainnollisten ja johdonmukaisten dokumenttien tekemisessä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Osaat vertailla esimiestyöhön liittyvää tietoa sekä erilaisia teorioita ja menetelmiä. Tunnistat esimiestyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja  osaat arvioida esimiestyön vaikutusta työyhteisöön. Osaat analysoida esimiestyön vaikutuksia työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin. Osaat kuvailla omaa ihmiskäsitystäsi ja kehittää esimiestyyliäsi. Osaat käyttää olennaisia teorioita havainnollisten, johdonmukaisten ja perusteltujen dokumenttien tekemisessä.

Kiitettävä 4
Vertailet ja analysoit esimiestyöhön liittyvää tietoa sekä erilaisia teorioita ja menetelmiä. Tunnistat esimiestyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja  osaat analysoida esimiestyön vaikutusta työyhteisöön. Osaat suunnitella ratkaisuvaihtoehtoja, joiden myötä esimiestyön positiiviset vaikutukset työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin kasvavat. Osaat arvioida omaa ihmiskäsitystäsi ja kehittää esimiestyyliäsi tavoitteellisesti. Raportointisi on loogista, analyyttistä ja asiantuntevaa sekä osaat arvioida tekemiesi dokumenttien sisältöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Osaat luoda uusia näkökulmia esimiestyöhön liittyvien teorioiden ja menetelmien pohjalta. Tunnistat esimiestyön osa-alueita kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja  osaat analysoida esimiestyön vaikutusta työyhteisöön. Osaat analysoida sekä suunnitella ja kehittää ratkaisuvaihtoehtoja, joiden myötä esimiestyön positiiviset vaikutukset työn tuloksellisuuteen ja työhyvinvointiin kasvavat. Osaat arvioida omaa ihmiskäsitystäsi kriittisesti ja kehittää esimiestyyliäsi työyhteisön tarpeisiin peilaten. Raportointisi on loogista ja vakuuttavaa sekä kriittistä ajattelua osoittavaa. Pystyt laatimaan ammatilliset vaatimukset täyttäviä dokumentteja.