Siirry suoraan sisältöön

Vastuullinen johtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: HBH31700

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää yrityksen vastuullisuuden merkityksen osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Opiskelija hallitsee vastuullisuuden eri ulottuvuudet. Opiskelija osaa analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista. Opiskelija tunnistaa sidosryhmien merkityksen vastuullisuudessa. Hän osaa edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.

Sisältö

Vastuullinen yritystoiminta ja sen eri ulottuvuudet. Vastuullisen yritystoiminnan toteuttaminen ja käytänteet organisaatioissa. Sidosryhmien merkitys vastuullisen yritystoiminnan kehittämisessä. Yritysvastuun johtaminen ja organisointi. Eettinen johtajuus ja sen käytännöt.

Esitietovaatimukset

Liiketalouden perusopinnot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 (välttävä): Opiskelija osoittaa hyvin suppeaa ymmärrystä vastuullisuuden merkityksestä osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Aihealueen kokonaisuus on epäselvä. Opiskelija osaa ohjattuna analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista jonkin verran. Opiskelija osoittaa hyvin suppeaa sidosryhmien merkityksen ymmärrystä vastuullisuudessa. Hän osaa rajoitetusti edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa. Opiskelija ei osoita vakuuttavaa kykyä edistää ja rakentaa vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.

2 (tyydyttävä): Opiskelija osoittaa melko suppeaa ymmärrystä vastuullisuuden merkityksestä osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Hänellä on rajallinen ymmärrys vastuullisuuden eri ulottuvuuksista. Opiskelija osaa ohjattuna analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista. Opiskelija osoittaa melko suppeaa sidosryhmien merkityksen ymmärrystä vastuullisuudessa. Hän osaa rajoitetusti edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (hyvä): Opiskelija osoittaa hyvää ymmärrystä vastuullisuuden merkityksestä osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Hän osoittaa hyvää ymmärrystä vastuullisuuden eri ulottuvuuksista. Opiskelija osaa analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista. Opiskelija osoittaa hyvää sidosryhmien merkityksen ymmärrystä vastuullisuudessa. Hän osaa edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.

4 (kiitettävä): Opiskelija osoittaa kiitettävää ymmärrystä vastuullisuuden merkityksestä osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Hän osoittaa kiitettävää ymmärrystä vastuullisuuden eri ulottuvuuksista. Opiskelija osaa analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista. Opiskelija osoittaa kiitettävää sidosryhmien merkityksen ymmärrystä vastuullisuudessa. Hän osaa edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen): Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista ymmärrystä vastuullisuuden merkityksestä osana yhteiskunnan kehittämistä ja yrityksen taloudellista menestystä. Hän osoittaa erinomaista ymmärrystä vastuullisuuden eri ulottuvuuksista. Opiskelija osaa analysoida yritysten toimintaa vastuullisen johtamisen ja liiketoiminnan näkökulmista. Opiskelija osoittaa erinomaista sidosryhmien merkityksen ymmärrystä vastuullisuudessa. Hän osaa edistää ja rakentaa omalla toiminnallaan vastuullista ja eettistä liiketoimintaa.