Siirry suoraan sisältöön

ArvonlisäverotusLaajuus (5 op)

Tunnus: HBL20210

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee arvonlisäverolainsäädännön perusperiaatteet sekä olennaisimmat säädökset ja hallitsee niiden soveltamisen käytännön verotustilanteissa päivittäisessä työssä. Opiskelija ymmärtää arvonlisäverovelvollisuuteen liittyvän raportointivelvollisuuden merkityksen ja osaa hoitaa raportoinnin. Opiskelija pystyy ratkaisemaan arvonlisäverokysymyksiä verotuksen erityistilanteissa tai tietää mistä veroneuvontaa on saatavissa.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään verojärjestelmä EU:n tasolla, arvonlisäverovelvollisuus, verollinen myynti sekä näihin liittyvät poikkeukset, oma käyttö, veron peruste, verokannat, vähennettävä vero ja siihen liittyvät poikkeukset, arvonlisäverotuksen erityiskysymyksiä sekä yhteisökaupan, ulkomaankaupan ja palvelukaupan arvonlisäverotus. Lisäksi käydään läpi rekisteröintiin ja kirjauksiin, veron laskentaan, raportointiin ja maksuunpanoon sekä viranomaisyhteistyöhön liittyviä asioita.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 (välttävä): Opiskelija tuntee osittain arvonlisäverolainsäädännön perusperiaatteet sekä olennaisimmat säädökset, mutta ei pysty soveltamaan tätä tietoa eikä hoitamaan arvonlisäveroraportointia itsenäisesti. Verotuksen erityistilanteiden ratkaiseminen on puutteellista.

2 (tyydyttävä): Opiskelija tuntee osittain arvonlisäverolainsäädännön perusperiaatteet sekä olennaisimmat säädökset, mutta tarvitsee runsaasti ohjausta niiden soveltamisessa sekä arvonlisäveroraportoinnin hoitamisessa. Verotuksen erityistilanteiden ratkaiseminen on puutteellista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (hyvä): Opiskelija tuntee arvonlisäverolainsäädännön perusperiaatteet sekä olennaisimmat säädökset, mutta tarvitsee ohjausta niiden soveltamisessa. Opiskelija osaa hoitaa arvonlisäveroraportoinnin. Verotuksen erityistilanteiden ratkaisuissa opiskelija tarvitsee ohjausta.
4 (kiitettävä): Opiskelija tuntee arvonlisäverolainsäädännön perusperiaatteet sekä olennaisimmat säädökset ja hallitsee niiden soveltamisen tavanomaisissa käytännön verotustilanteissa. Opiskelija osaa hoitaa arvonlisäveroraportoinnin ja pystyy tuettuna ratkaisemaan arvonlisäverokysymyksiä verotuksen erityistilanteissa tietolähteisiin nojautuen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen): Opiskelija tuntee arvonlisäverolainsäädännön perusperiaatteet sekä olennaisimmat säädökset ja hallitsee niiden soveltamisen laaja-alaisesti käytännön verotustilanteissa. Opiskelija osaa hoitaa arvonlisäveroraportoinnin ja pystyy itsenäisesti ratkaisemaan arvonlisäverokysymyksiä verotuksen erityistilanteissa ja osaa valita tietolähteet tehokkaasti.