Siirry suoraan sisältöön

As Oy:n ja yhdistyksen taloushallintoLaajuus (5 op)

Tunnus: HBL21600

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa hoitaa itsenäisesti pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen taloushallinnon. Hän osaa tehdä näille talousarvion, laina-osuus- ja jälkilaskelmat sekä tuntee tilintarkastuksen periaatteet ja toimintatavat. Opiskelija osaa arvioida opintojakson aikana osaamisensa kehitystä tavoitteisiin nähden.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen erityiskysymyksiä. Laaditaan talousarvio ja vuokrankantokirja, lasketaan osakkaiden laina-osuuksia, tehdään jälkilaskelmia. Käydään läpi asunto-osakeyhtiötä ja yhdistystä koskevaa kokoustekniikkaa sekä tilintarkastuksen perusteita ja tarkastuksen raportointia.

Esitietovaatimukset

Opiskelija osaa hoitaa itsenäisesti pienen yrityksen kirjanpidon. Taloushallinto HMAB0130.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

0 (hylätty): Opiskelijan suoritus hylätään mikäli hän ei saavuta opintojaksolle asetettuja vähimmäistavoitteita.

1 (välttävä): Opiskelija tunnistaa keskeisiä asunto-osakeyhtiön taloushallinnon perusprosesseja. Hän osaa ohjatusti tuottaa pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon aineiston ja tilinpäätöksen.

2 (tyydyttävä): Opiskelija tunnistaa keskeisiä asunto-osakeyhtiön taloushallinnon perusprosesseja. Hän osaa ohjatusti tuottaa pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon aineiston ja tilinpäätöksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (hyvä 3): Opiskelija osoittaa kehittyvää asunto-osakeyhtiöiden taloushallinnon perusprosessien hallintaa. Hän osaa tuottaa pääosin virheettömän pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen.

4 (kiitettävä): Opiskelija osoittaa hallitsevansa asunto-osakeyhtiön taloushallinnon perusprosessit. Hän osaa tuottaa lähes virheettömän pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon aineiston ja tilinpäätöksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen): Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista asunto-osakeyhtiöiden ja yhdistysten taloushallinnon perusprosessien hallintaa. Hän osaa itseohjautuvasti tuottaa virheettömän ja luotettavan pienen asunto-osakeyhtiön ja yhdistyksen kirjanpidon aineiston ja tilinpäätöksen.