Siirry suoraan sisältöön

Kirjanpito 2Laajuus (5 op)

Tunnus: HBL30110

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Ymmärrät kirjanpdon ja tilinpäätöksen erilaiset osa-alueet. Osaat laatia itsenäisesti valmistusyrityksen kirjanpidon. Tunnet vastuusi ja hallitset vaativien rahoituksen, jaksottamisen, voitonjaon ja arvonlisäveron erityiskysymysten kirjaamisen ja osaat laatia asetetun tavoitteen mukaisen pk-yrityksen tilinpäätöksen.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään erityiskysymyksiä mm. vaihto-omaisuuden arvostus- ja tuloutusperiaatteita, rahoituskirjauksia, yhteisöjen oman pääoman muutoskirjauksia sekä tilinpäätössuunnitteluun ja arvonlisäverotukseen liittyviä kirjauksia. Tilinpäätöskokonaisuus sekä kirjanpitolainsäädäntö käsitellään yksityiskohtaisesti.

Esitietovaatimukset

Kirjanpidon perusteet, liiketapahtumien tavanomaiset erilliskysymykset, yritysmuodot ja kirjanpito, tilinpäätöksen laatiminen ja sisältö

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 (välttävä) Osaat hyvin ohjattuna laatia lähes virheettömän liiketapahtumiin perustuvan valmistusyrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen. Osaat joiltain osin vaativien rahoituksen, jaksottamisen ja voitonjaon erityiskysymysten kirjaamisen.

2 (tyydyttävä) Osaat ohjattuna laatia lähes virheettömän liiketapahtumiin perustuvan valmistusyrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen. Osaat vaativien rahoituksen, jaksottamisen ja voitonjaon erityiskysymysten kirjaamisen pääkohdittain.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (hyvä) Osaat laatia lähes virheettömän liiketapahtumiin perustuvan valmistusyrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen vähän ohjattuna. Osaat vaativien rahoituksen, jaksottamisen ja voitonjaon erityiskysymysten kirjaamisen pääkohdittain.
4 (kiitettävä) Osaat itsenäisesti ja vastuullisesti laatia lähes virheettömän valmistusyrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen. Osaat vaativien rahoituksen, jaksottamisen ja voitonjaon erityiskysymysten kirjaamisen keskeiset osat.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen) Osaat itsenäisesti ja vastuullisesti laatia virheettömän valmistusyrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen. Osaat vaativien rahoituksen, jaksottamisen arvonlisäverotuksen ja voitonjaon erityiskysymysten kirjaamisen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

0 (Hylätty) Opintojakso on hylätty, mikäli opiskelija ei saavuta opintojakson vähimmäistavoitteita.