Siirry suoraan sisältöön

TilintarkastusLaajuus (5 op)

Tunnus: HBL30300

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Marja-Liisa Kananen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää tilintarkastuksen lainsäädännön ja suositukset sekä osaa kuvata tilintarkastusprosessin keskeiset asiat. Hän tuntee tilintarkastajan riippumattomuus- ja esteellisyyssäädökset sekä toiminnantarkastajana toimimisen säädökset. Hän tuntee keskeiset tilintarkastusmenetelmät ja osaa soveltaa niitä erilaisiin tarkastuskohteisiin. Hän osaa ottaa kantaa tilintarkastuksesta annettavaan raportointiin.

Sisältö

Opintojaksolla sisältönä on tilintarkastusta koskeva lainsäädäntö ja normit, tilintarkastuksen suunnittelu ja organisointi, tilintarkastuksen toteutus ja raportointi, tilintarkastajan vastuu ja laadunvalvonta sekä eri yhtiömuotojen erityispiirteet tilintarkastuksen ja toiminnantarkastuksen kannalta.

Esitietovaatimukset

Tilinpäätöksen, palkanlaskennan ja elinkeinoverotuksen perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5 (erinomainen) : Opiskelija tietää tilintarkastuksen lainsäädännön ja suositukset sekä osaa kuvata tilintarkastusprosessin keskeiset asiat. Hän tuntee tilintarkastajan riippumattomuus- ja esteellisyyssäädökset sekä toiminnantarkastajana toimimisen säädökset. Hän tuntee keskeiset tilintarkastusmenetelmät ja osaa soveltaa niitä erilaisiin tarkastuskohteisiin. Hän osaa ottaa kantaa tilintarkastuksesta annettavaan raportointiin.
4 (kiitettävä): Opiskelija tietää tilintarkastuksen lainsäädännön ja suositukset pääpiirteissään sekä osaa kuvata tilintarkastusprosessista lähes kaikki keskeiset asiat. Hän tuntee tilintarkastajan riippumattomuus- ja esteellisyyssäädökset sekä toiminnantarkastajana toimimisen keskeiset säädökset. Hän tuntee keskeiset tilintarkastusmenetelmät ja osaa soveltaa niitä lähes oikein erilaisiin tarkastuskohteisiin. Hän osaa ottaa kantaa keskeisimpiin tilintarkastuksen raportointikysymyksiin.
3 (hyvä): Opiskelija osaa nimetä tilintarkastuksen lainsäädännön ja tietää joitakin suosituksia sekä osaa kuvata tilintarkastusprosessista muutaman keskeisen asian. Hän tuntee tilintarkastajan riippumattomuus- ja esteellisyyssäädökset sekä toiminnantarkastajana toimimisen säädökset osittain. Hän tuntee keskeiset tilintarkastusmenetelmät ja osaa soveltaa niitä erilaisiin tarkastuskohteisiin jossakin määrin. Hän osaa ottaa kantaa tilintarkastuksen raportointiin ohjatusti.
2 (tyydyttävä): Opiskelija tietää vain osittain tilintarkastuksen lainsäädäntöä ja suosituksia. Hän osaa kuvata vain muutaman tilintarkastusprosessin keskeisistä asioista. Hän tuntee kohtalaisen hyvin tilintarkastajan riippumattomuus- ja esteellisyyssäädökset sekä toiminnantarkastajana toimimisen säädökset osittain. Hän tuntee vain osittain tilintarkastusmenetelmät ja niiden soveltamiskyky erilaisiin tarkastuskohteisiin on vähäistä. Hän osaa ottaa kantaa tilintarkastuksesta annettavaan raportointiin pienellä ohjauksella.
1 (välttävä): Opiskelijalla on vaikeuksia tietää tilintarkastuksen lainsäädäntöä ja suosituksia. Hän osaa kuvata vain muutaman tilintarkastusprosessin keskeisistä asioista. Hän ei juuri tunne tilintarkastajan riippumattomuus- ja esteellisyyssäädöksiä eikä toiminnantarkastajana toimimisen säädöksiä. Hän tuntee vain muutaman keskeisen tilintarkastusmenetelmän ja niiden soveltamiskyky erilaisiin tarkastuskohteisiin onnistuu lähinnä ohjatusti. Hän osaa ottaa kantaa tilintarkastuksesta annettavaan raportointiin vain ohjatusti.
0 (hylätty): Opiskelijan suoritus hylätään mikäli hän ei saavuta opintojaksolle asetettuja vähimmäistavoitteita.