Siirry suoraan sisältöön

KonsernitilinpäätösLaajuus (5 op)

Tunnus: HBL30430

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää konsernitilinpäätöksen tehtävät ja merkityksen eri tilanteissa. Opiskelija tuntee konsernin toiminnan periaatteet ja osaa laatia konsernitilinpäätöksen. Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittymistarpeitaan.

Sisältö

Konsernisuhde, konsernia koskeva lainsäädäntö, konsernitilinpäätöksen laatiminen: sisäisten liiketapahtumien eliminointi, keskinäisen osakeomistuksen eliminointi, vähemmistöosuuden erottaminen, osakkuusyritysten yhdistely, ulkomaiset tytäryhtiöt, konsernien verokohtelu.

Esitietovaatimukset

Eri toimialojen yritysten kirjanpito, pk-yrityksen tilinpäätöksen laatiminen, rahoituksen jaksottamisen ja voitonjaon kirjaaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Arviointiasteikko on viisiportainen 5-1. Suoritus on hylätty mikäli opiskelija ei savuta opintojakson läpäisylle asetettuja vähimmäistavoitteita
5 (erinomainen): Opiskelija tietää konsernisuhteen merkityksen ja ymmärtää sen vaikutuksen tilinpäätöstilanteessa. Opiskelija osoittaa hallitsevansa konsernitilinpäätöksen laatimiseen tarvittavat tiedot ja taidot ja kykenee itsenäisesti ja johdonmukaisesti laatimaan pienen yrityksen konsernitilinpäätöksen. Opiskelija tunnistaa oman osaamisensa kehittämistarpeet.
4 (kiitettävä): Opiskelija osoittaa hallitsevansa keskeiset konsernitilinpäätöksen laatimiseen tarvittavat tiedot ja taidot ja kykenee lähes itsenäisesti laatimaan pienen yrityksen konsernitilinpäätöksen. Opiskelija hahmottaa konsernisuhteen merkityksen pääosiltaan ja tietää että sillä on vaikutusta tilinpäätöstilanteessa. Opiskelija tunnistaa oman osaamisensa kehittämistarpeita.
3 (hyvä): Opiskelija osoittaa hallitsevansa pääasiat konsernitilinpäätöksen laatimiseen tarvittavista tiedoista ja kykenee ohjatusti laatimaan pienen yrityksen konsernitilinpäätöksen. Opiskelija tunnistaa konsernisuhteen olemassaolon ja tietää että sillä on merkitystä tilinpäätöstilanteessa. Opiskelija tunnistaa joitakin oman osaamisensa kehittämistarpeita.
2 (tyydyttävä): Opiskelija hahmottaa konsernisuhteen olemassaolon ja tietää sen vaikutuksen tilinpäätöstilanteisiin. Opiskelijalla on konsernitilinpäätöksen laatimiseen tarvittavat tiedot ja taidot ja hän kykenee avustamaan konsernitilinpäätöksen laatimisessa. Opiskelija tunnistaa oman osaamisensa kehittämistarpeet vähäisiltä osin ja pystyy ohjattuna työskentelemään ryhmässä
1 (välttävä): Opiskelija tunnistaa konsernisuhteen ja ymmärtää että sillä on vaikutusta konsernitilinpäätöstilanteisiin. Opiskelija kykenee ohjatusti avustamaan konsernitilinpäätöksen laatimisessa. Opiskelija ei tunnista osaamisensa kehittämistarpeita.