Siirry suoraan sisältöön

TilinpäätösanalyysiLaajuus (5 op)

Tunnus: HBL30500

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Tunnet tilinpäätösanalyysin ja arvonmäärityksen keskeiset käsitteet ja menetelmät. Osaat laatia rahoituslaskelman ja tiedät sen merkityksen tilinpäätöskokonaisuudessa. Osaat soveltaa tietojasi yrityksen analysoinnissa ja osaat tulkita yrityksen toimintaa ja taloudellista asemaa. Tiedät tilinpäätösanalyysin rajoitukset ja mahdollisuudet yrityksen toiminnan kehittämisessä.

Sisältö

Tuloslaskelman ja taseen muokkaus ja analysointi, tunnusluvut ja niiden laskeminen ja tulkinta, tilinpäätöksen tulkinta, tilinpäätösperusteinen rahoituslaskelma, käyttöpääoman laskenta, yrityksen arvonmääritys, case-yrityksen analyysi

Esitietovaatimukset

Tilinpäätöksen laatiminen ja sisältö

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 (välttävä): Tunnet tilinpäätösanalyysin käsitteitä ja osaat laskea keskeisimmät tunnusluvut. Osaat laskea joitakin yrityksen taloudellista tilannetta kuvaavia tunnuslukuja ja arvioida yritystä auttavasti. Tiedät rahoituslaskelman laatimisen periaatteet ja osaat hyvin ohjattuna laatia lähes virheettömän rahoituslaskelman.

2 (tyydyttävä): Tunnet tilinpäätösanalyysin ja yrityksen arvonmäärityksen keskeiset käsitteet ja osaat laskea tärkeimmät tunnusluvut. Osaat laskea ja arvioida joitakin yrityksen taloudellista asemaa ja menestystä kuvaavia tunnuslukuja. Tiedät rahoituslaskelman laatimisen periaatteet ja pystyt ohjattuna laatimaan rahoituslaskelman.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (hyvä): Tunnet tilinpäätösanalyysin tiedot taidot ja tekniikat ja kykenet analysoimaan yrityksen menestystä ja taloudellista asemaa pääkohdittain. Pystyt sen avulla laatimaan ennusteita yrityksen kehityksestä. Tiedät rahoituslaskelman laatimisen pääperiaatteet ja pystyt ohjatusti laatimaan lähes virheettömän rahoituslaskelman. Tunnistat joitakin tilinpäätösanalyysin rajoitteita ja osaat kertoa havainnoistasi.
4 (kiitettävä): Hallitset tilinpäätösanalyysin tiedot ja taidot ja kykenet lähes virheettömästi analysoimaan yrityksiä. Osaat laatia lähes virheettömän rahoituslaskelman ja tiedät sen merkityksen yrityksen toiminnalle. Ymmärrät tilinpäätösanalyysin rajoituksia ja pystyt kertomaan havainnoistasi monipuolisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen): Hallitset tilinpäätösanalyysin ja yrityksen arvonmäärityksen tiedot, taidot ja tekniikat ja kykenet monipuolisesti analysoimaan ja tulkitsemaan yrityksen menestystä ja taloudellista asemaa laatimiesi tunnuslukujen ja rahoituslaskelman avulla. Ymmärrät tilinpäätösanalyysin rajoitukset ja osaat viestiä havainnoistasi monipuolisesti ja selkeästi.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

0 Opintojakso on hylätty, jollei opiskelija pysty täyttämään hyväksytylle arvosanalle asetettuja vähimmäiskriteerejä.