Siirry suoraan sisältöön

Taulukkolaskennan tehokäyttöLaajuus (5 op)

Tunnus: HBT20300

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Päivi Hänninen-Pihlajamäki,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen tunnet taulukkolaskennan edistyneitä ominaisuuksia ja pystyt hyödyntämään niitä opiskelussa ja työelämässä.

Opintojakson osaamiset
Liiketoimintaosaaminen
Tuloksellisuusosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Opintojakson suoritettuasi sinulla on keskeiset tiedot omaan suuntautumisvaihtoehtoosi liittyvistä taulukkolaskennan mahdollisuuksista ja hyödyistä.

Sisältö

Taulukkolaskennan muotoilutoiminnot, kaavojen tarkistaminen, tulostusalueen käyttö, viittaukset taulukossa ja taulukoiden välillä, laskentaa helpottavat funktiot, suurten taulukoiden lajittelutoiminnot, tietojen kokoaminen, tavoitteen haku, skenaariot, Pivot-kaaviot, Power Pivot, makrojen tekeminen.

Esitietovaatimukset

Taulukkolaskennan perusteet mm: funktioiden käyttö, kaavojen kirjoittaminen, kaavioiden tekeminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Tunnistat tehokkaan työskentelyn periaatteet taulukkolaskentaohjelmalla sekä osaat käyttää työkaluja ohjatusti.

Tyydyttävä 2
Ymmärrät taulukkolaskennan edistyneempien ominaisuuksien keskeiset periaatteet ja osaat hyödyntää taitojasi erilaisiin käyttötilanteisiin itsenäisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Ymmärrät taulukkolaskentaohjelman käyttömahdollisuudet tehokkaan henkilökohtaisen työskentelyn apuvälineenä. Sovellat taitojasi erilaisiin käyttötilanteisiin.

Kiitettävä 4
Hallitset taulukkolaskentaohjelman käyttömahdollisuudet tehokkaan työskentelyn apuvälineenä. Osaat soveltaa taitojasi erilaisiin taulukkolaskennan käyttötilanteisiin ja perustelet päätöksesi ja valintasi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Hallitset taulukkolaskennan tehokäytön keskeisen osaamisen ja kykenet soveltamaan oppimaasi innovatiivisen sovelluksen luomiseen. Osaat soveltaa taitojasi erilaisiin taulukkolaskennan käyttötilanteisiin työelämässä, perustelet päätöksesi ja valintasi.