Siirry suoraan sisältöön

Tekstinkäsittelyn tehokäyttöLaajuus (5 op)

Tunnus: HBT20400

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Päivi Hänninen-Pihlajamäki,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen tunnet tekstinkäsittelyohjelman edistyneitä ominaisuuksia ja pystyt hyödyntämään niitä opiskelussa ja työelämässä.

Opintojakson osaamiset
Liiketoimintaosaaminen
Tuloksellisuus-osaaminen 

Opintojakson osaamistavoite
Opintojakson suoritettuasi sinulla on keskeiset tiedot omaan suuntautumisvaihtoehtoosi liittyvistä tekstinkäsittelyn mahdollisuuksista ja hyödyistä

Sisältö

Asiakirjastandardi, malliasiakirjat ja -raportit, tyylit, kuvat ja taulukot, sisällys-, kuvio- ja taulukkoluettelot, hakemisto, tekstin palstoitus, asetukset, joukkokirjeet ja tarrat, kommentit, makrot, lomakkeet, tuonti muista ohjelmista.

Esitietovaatimukset

Tieto- ja viestintätekniikan perusteet, tekstinkäsittelyn perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Tunnistat tehokkaan työskentelyn periaatteet tekstinkäsittelyohjelmalla sekä tunnet ohjelman käyttömahdollisuuksia.

Tyydyttävä 2
Ymmärrät tekstinkäsittelyohjelman edistyneempien ominaisuuksien keskeiset periaatteet ja osaat hyödyntää taitojasi erilaisiin käyttötilanteisiin itsenäisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Ymmärrät tekstinkäsittelyohjelman käyttömahdollisuudet tehokkaan henkilökohtaisen työskentelyn apuvälineenä. Sovellat taitojasi erilaisiin käyttötilanteisiin.

Kiitettävä 4
Hallitset tekstinkäsittelyohjelman käyttömahdollisuudet tehokkaan henkilökohtaisen työskentelyn apuvälineenä. Osaat soveltaa taitojasi erilaisiin käyttötilanteisiin ja perustelet päätöksesi ja valintasi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Hallitset tekstinkäsittelyn tehokkaan käytön keskeisen osaamisen ja kykenet soveltamaan innovatiivisen ratkaisun (esim. lomake) luomiseen. Osaat soveltaa taitojasi erilaisiin käyttötilanteisiin työelämässä, perustelet päätöksesi ja valintasi.