Siirry suoraan sisältöön

Sisäinen valvonta ja riskien hallintaLaajuus (5 op)

Tunnus: HTLF3001

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää sisäisen valvonnan määritelmät ja viitekehykset. Opiskelija hahmottaa johdon, esimiesten ja yksittäisen työntekijän vastuun sisäisessä valvonnassa sekä valvonnan linkittymisen hyvään johtamiseen ja esimiestyöhön. Opiskelija hahmottaa sisäinen valvonnan roolin väärinkäytösten ehkäisyssä ja havaitsemisessa.
Opiskelija ymmärtää mitä riskit ovat ja tunnistaa riskejä. Opiskelija osaa kartoittaa riskejä riskianalyysien avulla ja suojautua riskejä vastaan riskienhallinnan työkalujen avulla.

Sisältö

Kurssilla tutustutaan sisäisen valvonnan ja sisäisen tarkastuksen eroihin, sekä sisäisen valvonnan tehtäviin osana esimiestyötä. Kurssilla käydään läpi valvonnan arviointi- ja kehittäminen sekä sisäinen valvonta rooli käytännössä osana organisaation eri toimintoja ja prosesseja. Opintojaksolla käsitellään riskien tunnistaminen, analysointi ja suojautuminen, riskilajit, riskienhallinnan viranomaisvaatimukset ja yleiset riskienhallinnan työvälineet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 (välttävä): Opiskelija hahmottaa sisäisen valvonnan ja riskin käsitteet, ja tunnistaa joitakin riskejä, mutta valvonnan arviointi sekä riskikartoituksen ja suojausten tekeminen jää pinnallisiksi.

2 (tyydyttävä): Opiskelija hahmottaa sisäisen valvonnan käsitteen ja roolin osana esimiestyötä. Opiskelija kykenee osaksi tarkastelemaan yrityksen prosesseja valvonnan näkökulmasta ja tunnistaa muutamia toimenpiteitä valvonnan toteuttamiselle. Opiskelija hahmottaa riskin käsitteen ja tunnistaa joitakin riskejä. Opiskelija tarvitsee runsaasti ohjausta tehdessään sisäisen valvonnan arviointia, sekä riskikartoitusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (hyvä): Opiskelija ymmärtää sisäisen valvonnan käsitteen, viitekehyksen ja roolin osana hyvää esimiestyötä. Opiskelija kykenee tarkastelemaan yrityksen prosesseja sisäisen valvonnan näkökulmasta ja tunnistaa tavanomaisimpia toimenpiteitä valvonnan toteuttamiselle. Opiskelija ymmärtää riskin käsitteen ja tunnistaa tavanomaisimpia riskejä. Opiskelija osaa ohjatusti tehdä sisäisen valvonnan arvioinnin, sekä riskikartoituksen ja sen vaatimat suojaukset.

4 (kiitettävä): Opiskelija ymmärtää sisäisen valvonnan käsitteen, viitekehyksen ja roolin osana hyvää esimiestyötä. Opiskelija kykenee tarkastelemaan yrityksen eri prosesseja sisäisen valvonnan näkökulmasta ja esittämään muutamia toimenpiteitä valvonnan toteuttamiselle. Opiskelija ymmärtää riskin käsitteen ja osaa tunnistaa riskejä. Opiskelija osaa itsenäisesti tehdä sisäisen valvonnan arvioinnin, joka sisältää kehitysehdotuksia, sekä riskikartoituksen ja sen vaatimat suojaukset.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen): Opiskelija ymmärtää sisäisen valvonnan käsitteen, viitekehyksen ja roolin osana hyvää esimiestyötä. Opiskelija kykenee tarkastelemaan yrityksen prosesseja valvonnan näkökulmasta ja esittämään toimenpiteitä valvonnan toteuttamiselle. Opiskelija ymmärtää riskin käsitteen ja tunnistaa riskejä monipuolisesti. Opiskelija osaa itsenäisesti tehdä sisäisen valvonnan arvioinnin kehitysehdotuksineen, sekä riskikartoituksen, ja sen vaatimat suojaukset.