Siirry suoraan sisältöön

Tilintarkastusalan standarditLaajuus (3 op)

Tunnus: HTLL3001

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Ymmärrät tilintarkastusalan standardien merkityksen, tiedät standardien sisällön ja osaat soveltaa tilintarkastusalan standardeja käytännössä pk-yrityksen tilintarkastukseen. Hallitset tilintarkastuksen raportoinnin perusteet.

Sisältö

Tilintarkastuksen standardien peruskäsitteet. Soveltaminen käytännön tilanteissa painottaen tilintarkastuksen suunnittelua, riskien tunnistamista ja arvioimista ja niihin vastaamista. Raportointi.

Esitietovaatimukset

Tilintarkastuksen perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 (Välttävä): Tunnet joitakin tilintarkastusalan standardeja ja osaat avustettuna toimia tilintarkastajan avustajana ja ohjattuna laatia raportin työstäsi.

2 (tyydyttävä): Tiedät keskeiset vaatimukset tilintarkastusalan standardien soveltamisesta ja osaat avustaa tilintarkastajaa tavanomaisissa tarkastustehtävissä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (hyvä): Sinulla on kuva tilintarkastusalan standardeista ja säädöksistä ja osaat annettujen ohjeiden mukaisesti suorittaa tarkastuksia ja raportoida tuloksista tilintarkastajalle.

4 (kiitettävä): Osaat määritellä osan alan keskeisistä käsitteistä ja osaat itsenäisesti ohjeiden perusteella toimia tilintarkastajan avustajana.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen): Osaat määritellä alan keskeiset käsitteet. Osaat itsenäisesti ja oma-aloitteisesti toimia tilintarkastajan avustajana ja raportoida työnsä tulokset ja ISA-standardeja soveltaen.