Siirry suoraan sisältöön

Yrityksen tietojärjestelmätLaajuus (5 op)

Tunnus: HTLT2004

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää tietojärjestelmien merkityksen yrityksen toiminnalle. Hän hallitsee kokonaisvaltaisen näkemyksen tietojärjestelmien rakenteesta ja toiminnasta. Opiskelija tunnistaa yleisimmät liiketoiminnan sovellukset ja osaa siirtää tietoa järjestelmästä toiseen. Hän osaa toimia eri järjestelmäympäristössä ja tuottaa tietoa sekä operatiiviseen että strategiseen päätöksentekoon.

Sisältö

Tietojärjestelmien yleisrakenne ja teoria
Liiketoimintaprosessien hahmottaminen ja kuvaaminen
Erilaiset tietojärjestelmät
Toiminnanohjausjärjestelmät, ERP
O365 –palvelun yhteiskäyttö yrityskäytössä
Raportointi eri järjestelmistä, dashboard

Esitietovaatimukset

Liiketalouden perusopinnot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Opiskelijalla on vaikeuksia käsittää tietojärjestelmien rakennetta ja niiden yhteyttä yrityksen toimintaan. Opiskelija ei kykene toimimaan itsenäisesti yrityksen tietojärjestelmäympäristössä eikä pysty ohjattuun tiedonsiirtoon eri järjestelmien välillä.

Tyydyttävä 2
Opiskelija pystyy toimimaan yrityksen tietojärjestelmäympäristössä ohjatusti. Opiskelija ymmärtää tietojärjestelmien rakenteet ja tunnistaa raportoinnin merkityksen. Opiskelijalla on vaikeuksia tuottaa raportteja ja siirtää tietoa järjestelmästä toiseen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Opiskelija kykenee toimimaan itsenäisesti yrityksen tietojärjestelmäympäristössä. Opiskelija ymmärtää tietojärjestelmien toiminnan. Opiskelija osaa tunnistaa prosessin ja ymmärtää eri prosessien rajapintojen olemassaolon. Opiskelija osaa raportoida järjestelmästä ohjatusti. Opiskelija pystyy siirtämään tietoa eri järjestelmien välillä ohjatusti toimisto-ohjelmaympäristössä.

Kiitettävä 4
Opiskelija kykenee toimimaan itsenäisesti yrityksen tietojärjestelmäympäristössä. Opiskelija ymmärtää tietojärjestelmien rakenteet ja osaa tuottaa perusraportoinnin järjestelmästä. Opiskelija kykenee hahmottamaan prosessien rakenteet ja niiden väliset yhteydet. Opiskelija pystyy siirtämään tietoa eri järjestelmien välillä toimisto-ohjelmistojen avulla.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Opiskelija kykenee itsenäisesti toimimaan yrityksen tietojärjestelmäympäristössä. Opiskelija ymmärtää tietojärjestelmien rakenteet ja osaa tuottaa raportointitietoa yrityksen päätöksentekoa varten. Opiskelija tunnistaa prosessien merkityksen yrityksen toiminnalle, prosessien rakenteet ja ymmärtää eri prosessien väliset yhteydet. Opiskelija pystyy siirtämään tietoa eri järjestelmien välillä alustariippumattomasti.