Siirry suoraan sisältöön

Musiikki hyvinvoinnin edistäjänäLaajuus (5 op)

Tunnus: KMZP0206

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija omaa valmiudet erilaisten ryhmien ymmärtämiseen ja kohtaamiseen musiikkia välineenä käyttäen. Hän on tutustunut erilaisten ryhmien ohjaamiseen ja osaa soveltaa oppimiaan musiikillisia tietoja ja taitoja ohjaustilanteissa. Lisäksi hän on harjaannuttanut vuorovaikutustaitojaan ja on kykenevä ohjaamaan ja organisoimaan toimintaa erilaisissa kohderyhmissä (esim. monikulttuuriset ryhmät, seniorit, päiväkotilapset, erityisryhmät.)
Opiskelija ymmärtää opettajan ammatin eettisen ja yrittäjämäisen luonteen ja arvioi omaa ja toisten osaamista rakentavasti ja realistisesti sekä käyttää portfoliota oman oppimisensa tukena.

Sisältö

Musiikin soveltava käyttö erilaisissa ryhmissä.
Erilaisten ryhmien ohjauksen periaatteet. Syventyminen valinnan mukaan monikulttuurisiin ryhmiin, erilaisiin lasten – ja nuorten toimintaympäristöihin sekä sairaalan osastoihin, senioriryhmiin tai varhaisiän musiikinopetukseen.

Esitietovaatimukset

Opiskelija tuntee oman pääaineensa keskeiset opetusmenetelmät sekä opetusmateriaalit ja kykenee kehittämään ja soveltamaan niitä. Hän on perehtynyt opettamiseen ja opettajan työhön. Opiskelija on harjaantunut oppimisen ohjaukseen ja arviointiin käytännön opetustyössä sekä osaa toimia työyhteisön jäsenenä. Hän arvioi omaa ja toisten osaamista rakentavasti ja realistisesti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytty (S): Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa musiikillista tieto/taitoa suunnitellessaan ja toteuttaessaan musiikkitoimintaa erilaisille ryhmille. Hän osaa toimia vuorovaikutuksellisena jäsenenä opiskelu - ja harjoitteluyhteisöissä ja edistää yhteisön hyvinvointia. Opiskelija kykenee huomioimaan erilaiset toimijat työskentelyssään ja toimimaan verkostoissa.

Hylätty (0) Opiskelija ei saavuta opintojakson läpäisylle asetettuja minimitavoitteita.