Siirry suoraan sisältöön

Fysiikka 1Laajuus (5 op)

Tunnus: TZFY0100

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee kinematiikan, dynamiikan ja statiikan keskeiset käsitteet ja luonnonlait. Hän osaa soveltaa niitä matematiikkaa apuna käyttäen myöhemmin koulutusohjelmassa opiskeltavissa opintokokonaisuuksissa.

EA-KN EUR-ACE Tieto ja ymmärrys: Opiskelijat ymmärtävät luonnonlait, joihin kinematiikka, statiikka ja dynamiikka perustuvat.

EA-IV EUR-ACE Tutkimukset ja selvitykset: Opiskelijat osaavat laboratoriomittausten avulla tehdä tutkimuksia ja selvityksiä mekaniikan ilmiöistä.

Sisältö

SI-yksikköjärjestelmä, yksiköiden muuntaminen, suurelaskenta, tasainen liike, tasaisesti muuttuva liike, heittoliike, voima, Newtonin lait, kitka, liike kaltevalla tasolla, työ, teho, hyötysuhde, energia, liikemäärä, ympyräliike, statiikkaa.

Esitietovaatimukset

Potenssien ja juurien käsittely, lausekkeiden sieventäminen, suora- ja vinokulmaisen kolmion trigonometrian soveltaminen, vektoreilla laskeminen, ensimmäisen ja toisen asteen polynomiyhtälöiden sekä juuriyhtälöiden sekä yhtälöparien ja yhtälöryhmien ratkaiseminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen (5): Opiskelija hallitsee mekaniikan osa-alueet erinomaisesti ja osaa innovatiivisesti soveltaa oppimaansa haastavissakin tilanteissa.

Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee mekaniikan keskeiset osa-alueet ja osaa soveltaa niitä yleisimmissä tapauksissa.

Hyvä (3): Opiskelija tuntee mekaniikan keskeiset osa-alueet. Hän osaa soveltaa oppimaansa yksinkertaisiin perustapauksiin.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee mekaniikan perusasiat ja –terminologian. mutta hänellä on puutteita tiedon soveltamisessa.

Välttävä (1): Opiskelija tuntee mekaniikan perusasiat ja -terminologian, mutta hänellä on vaikeuksia kytkeä oppimaansa käytäntöön.