Siirry suoraan sisältöön

TietojärjestelmätLaajuus (5 op)

Tunnus: TSAT0300

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmien keskeiset toiminnallisuudet ja hallitsee edellä mainittujen käyttöjärjestelmien tärkeimmät hallinta- ja monitorointityökalut. Lisäksi opiskelija ymmärtää laitteiston ja käyttöjärjestelmän keskinäisen toiminnan.

Opiskelija tuntee tietokannan peruskäsitteet. Opiskelija osaa laatia tietokannan rakennetta kuvaavan käsitemallin perustuen annettuun toimeksiantoon. Lisäksi opiskelija osaa hakea, muokata ja täydentää tietokantaan tallennettua tietoa tietokantakyselyjen avulla.

Osaamiset
EA-ER EUR-ACE Tekniikan soveltaminen käytäntöön
TSAST Sähkötekninen ja muu perusosaaminen

Sisältö

Opintojaksolla käydään läpi Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmien keskeiset toiminnot sekä tärkeimmät hallinta- ja monitorointityökalut. Lisäksi opintojaksolla tarkastellaan tietokoneen laitteiston vaatimuksia osana käyttöjärjestelmän asennusta ja käyttöönottoa.

Tietokantojen osalta käydään läpi peruskyselyt, joilla mahdollistetaan tietokantaan tallennettun tiedon hakeminen, lisääminen ja muokkaaminen. Lisäksi tietokannan suunnittelun keskeisenä osana perehdytään käsitemallin laatimiseen toimeksiannon pohjalta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Opiskelija osoittaa hallitsevansa välttävästi Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmien keskeiset toiminnot. Opiskelija tuntee edellä mainittujen käyttöjärjestelmien tärkeimmät hallinta- sekä monitorointityökalut ja osaa soveltaa niitä käytännössä. Opiskelija hallitsee välttävästi tietokannan peruskyselyt ja osaa laatia tietokannan käsitemallin toimeksiannon pohjalta.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osoittaa hallitsevansa tyydyttävästi Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmien keskeiset toiminnot. Opiskelija tuntee edellä mainittujen käyttöjärjestelmien tärkeimmät hallinta- sekä monitorointityökalut ja osaa soveltaa niitä käytännössä. Opiskelija hallitsee tyydyttävästi tietokannan peruskyselyt ja osaa laatia tietokannan käsitemallin toimeksiannon pohjalta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Opiskelija osoittaa hallitsevansa hyvin Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmien keskeiset toiminnot. Opiskelija tuntee edellä mainittujen käyttöjärjestelmien tärkeimmät hallinta- sekä monitorointityökalut ja osaa soveltaa niitä käytännössä. Opiskelija hallitsee hyvin tietokannan peruskyselyt ja osaa laatia tietokannan käsitemallin toimeksiannon pohjalta.

Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa hallitsevansa kiitettävästi Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmien keskeiset toiminnot. Opiskelija tuntee edellä mainittujen käyttöjärjestelmien tärkeimmät hallinta- sekä monitorointityökalut ja osaa soveltaa niitä käytännössä. Opiskelija hallitsee kiitettävästi tietokannan peruskyselyt ja osaa laatia tietokannan käsitemallin toimeksiannon pohjalta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa hallitsevansa erinomaisesti Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmien keskeiset toiminnot. Opiskelija tuntee edellä mainittujen käyttöjärjestelmien tärkeimmät hallinta- sekä monitorointityökalut ja osaa soveltaa niitä käytännössä. Opiskelija hallitsee erinomaisesti tietokannan peruskyselyt ja osaa laatia tietokannan käsitemallin toimeksiannon pohjalta.