Siirry suoraan sisältöön

TyöasematLaajuus (5 op)

Tunnus: HTI10301

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelijat tuntevat tietokoneen rakenteen, komponentit ja oheislaitteet sekä ymmärtävät niiden käyttötarkoituksen. He tuntevat yleisimmät työasemissa käytössä olevat käyttöjärjestelmät (Windows, Linux ja Mac OS X) ja osaavat käyttää niitä monipuolisesti.

Sisältö

Tietokoneen rakenne ja komponentit
Oheislaitteet
Käyttöjärjestelmien perustoiminnot
Käyttöjärjestelmien edistyneempiä ominaisuuksia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tietää tietokonelaitteistoon liittyvät käsitteet. Hän osaa käyttää Windows- ja Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmien perustoimintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee tietokonelaitteistoon liittyvät käsitteet ja ymmärtää laitteiston toimintaperiaatteet. Hän osaa Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmien peruskäytön ja tuntee miihin liittyvän käsitteistön. Opiskelija pystyy soveltamaan kurssilla käsiteltyjä asioita tarkoituksenmukaisesti ja tavoitehakuisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija hallitsee tietokonelaitteistoon liittyvät käsitteet ja tuntee laitteiston toimintaperiaatteet. Hän osaa Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmien peruskäytön lisäksi myös hallinnoida kyseisiä järjestelmiä sekä tietää käyttöjärjestelmiin liittyvän käsitteistön. Opiskelijalla on riittävät valmiudet päivittää omia, opintojakson käsittelemiin asioihin liittyviä, tietoja ja taitoja itsenäisesti. Opiskelija pystyy luovasti soveltamaan kurssilla opittuja asioita.