Siirry suoraan sisältöön

ICT-infrastruktuuriLaajuus (5 op)

Tunnus: HTI10302

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelijat ymmärtävät tietoverkkojen perusäsitteet ja osaavat käyttää tietoverkkoja monipuolisesti.

Opiskelijat ymmärtävät tietojärjestelmäinfrastruktuurin muodostaman kokonaisuuden ja sen merkityksen organisaatiossa. He tuntevat erityyppisiä tietojärjestelmiä ja ymmärtävät niiden käyttötarkoituksen sekä teknisestä että hallinnollisesta näkökulmasta. Opiskelijat osaavat asentaa ja ylläpitää verkkokäyttöjärjestelmiä ja tuntevat niiden tärkeimmät käskyt/ohjelmat ja hallintatyökalut. Opiskelijat osaavat käyttää verkkokäyttöjärjestelmien palveluja/palvelimia.

Sisältö

Tietoverkkojen peruskäsitteet
Tietojärjestelmien rakenne
Yleisimmät tietojärjestelmätyypit
Palvelut ja palvelimet
Windows Server -järjestelmät
Linux/Unix -järjestelmät

Esitietovaatimukset

Työasemat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

o Kiitettävä (5): Opiskelijalla on riittävät valmiudet päivittää omia, opintojakson käsittelemiin asioihin liittyviä, tietoja ja taitoja itsenäisesti. Opiskelija pystyy luovasti soveltamaan kurssilla opittuja asioita. Hän tuntee tietojärjestelmien perusrakenteen ja tyypillisimmät tietojärjestelmätyypit sekä palvelinkäyttöjärjestelmät. Opiskelija tuntee palvelimet/palvelut Linux/Unix ja Windows -alustoilla ja osaa käyttää sekä konfiguroida palvelimia monipuolisesti. Hän osaa ratkaista palvelinten toimintaan liittyviä ongelmia oma-aloitteisesti.
o Hyvä (3-4): Opiskelija pystyy soveltamaan kurssilla käsiteltyjä asioita tarkoituksenmukaisesti ja tavoitehakuisesti. Hän tuntee tietojärjestelmien perusrakenteen ja tyypillisimmät tietojärjestelmätyypit sekä palvelinkäyttöjärjestelmät. Opiskelija tuntee palvelimet/palvelut Linux/Unix ja Windows -alustoilla ja osaa käyttää sekä konfiguroida niitä.
o Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee tietojärjestelmien perusrakenteen ja tyypillisimmät tietojärjestelmätyypit sekä palvelinkäyttöjärjestelmät. Hän osaa pystyttää tärkeimmät palvelimet/palvelut ja käyttää niitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija pystyy soveltamaan kurssilla käsiteltyjä asioita tarkoituksenmukaisesti ja tavoitehakuisesti. Hän tuntee tietojärjestelmien perusrakenteen ja tyypillisimmät tietojärjestelmätyypit sekä palvelinkäyttöjärjestelmät. Opiskelija tuntee palvelimet/palvelut Linux/Unix ja Windows -alustoilla ja osaa käyttää sekä konfiguroida niitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelijalla on riittävät valmiudet päivittää omia, opintojakson käsittelemiin asioihin liittyviä, tietoja ja taitoja itsenäisesti. Opiskelija pystyy luovasti soveltamaan kurssilla opittuja asioita. Hän tuntee tietojärjestelmien perusrakenteen ja tyypillisimmät tietojärjestelmätyypit sekä palvelinkäyttöjärjestelmät. Opiskelija tuntee palvelimet/palvelut Linux/Unix ja Windows -alustoilla ja osaa käyttää sekä konfiguroida palvelimia monipuolisesti. Hän osaa ratkaista palvelinten toimintaan liittyviä ongelmia oma-aloitteisesti.