Siirry suoraan sisältöön

Tietokannat 2Laajuus (3 op)

Tunnus: HTO10401

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jarkko Immonen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tehokkaita relaatiotietokantaratkaisuja. Hän ymmärtää käsiteltyjen NoSQL-tietokantojen periaatteet ja toiminnallisuuden sekä osaa hyödyntää niitä osana ohjelmistoprojektia.

Sisältö

Relaatiotietokannat
o Edistynyt SQL-kielen käyttö
o Transaktiot
o Triggerit, funktiot ja proseduurit
o Indeksointi
NoSQL-tietokannat
o MongoDB
o Redis
o Neo4j
o Mahdollisesti muita moderneja teknologioita

Esitietovaatimukset

Tietokoneen käyttö, tietokannat, ohjelmointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee peruskäsitteistön ja tietokannanhallintajärjestelmän tarjoamat ominaisuukset. Hän tuntee SQL-kielen ja pystyy käyttämään sitä kyselyiden ja rutiinien tekemiseen. Opiskelija hahmottaa käsiteltyjen NoSQL-tietokantojen periaatteet ja perustoiminnallisuudet sekä osaa suunnitella ja toteuttaa yksinkertaisia ratkaisuja näitä välineitä käyttäen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee käsitteistön ja osaa käyttää tietokannanhallintajärjestelmän tarjoamia ominaisuuksia. Hän hallitsee SQL-kielen ja pystyy käyttämään sitä monipuolisesti kyselyiden ja rutiinien tekemiseen. Opiskelija tuntee käsiteltyjen NoSQL-tietokantojen periaatteet ja perustoiminnallisuudet sekä osaa suunnitella ja toteuttaa toimivia ratkaisuja näitä välineitä käyttäen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija hallitsee käsitteistön ja osaa soveltaa tietojaan käytännön ongelmiin. Hän osaa hyödyntää laajasti tietokannanhallintajärjestelmän tarjoamia ominaisuuksia. Opiskelija hallitsee hyvin SQL-kielen ja pystyy rakentamaan vaativia kyselyitä ja rutiineita. Opiskelija hallitsee käsiteltyjen NoSQL-tietokantojen periaatteet ja perustoiminnallisuudet sekä osaa suunnitella ja toteuttaa käytännön ongelmiin sopivia ratkaisuja näitä välineitä käyttäen.