Siirry suoraan sisältöön

Ruuan laatutekijätLaajuus (6 op)

Tunnus: MMPG1210

Laajuus

6 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa ruuan ja palvelun kokonaislaatuun vaikuttavat tekijät. Opiskelija tietää elintarvikkeiden tärkeimmät kansalliset, EU-tason ja kansainväliset laatujärjestelmät. Opiskelija hallitsee ruuan aistittavan laadun arvioinnin perusmenetelmät, sekä osaa soveltaa niitä käytännön työskentelyssä. Opiskelija osaa arvioida tuotteen ravitsemuksellista ja mikrobiologista laatua ja ymmärtää niiden merkityksen tuotteen tai palvelun kokonaislaadulle. Opiskelijalla on perusvalmiudet arvioida tuotteen ja palvelun kokonaislaatua asiakkaan näkökulmasta. Opiskelija hallitsee asiakaspalautemenettelyn ruoka- ja ravintolapalveluympäristössä.

Sisältö

Elintarvikkeiden laatujärjestelmät (nimisuojamerkinnät)
Pakkausmerkinnät
Elintarviketurvallisuus
Aistinvaraisen arvioinnin perusmenetelmät
Ruoka- ja ravintolapalveluiden laatu

Esitietovaatimukset

Food culture ja food and environment sekä kestävä ravitsemus opintojaksojen osaaminen

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija ymmärtää ravitsemuksellisen laadun ja elintarviketurvallisuuden merkityksen ruoka- ja ravintolapalveluissa. Opiskelija on tietoinen eri laatujärjestelmistä. Hän tietää aistittavan laadun arvioinnin perusmenetelmät ja osaa järjestää aistinvaraisen arviointitilaisuuden ja osaa laatia tuloksista yhteenvedon. Hän osaa raportoida tehtävät annettujen ohjeiden mukaisesti.