Siirry suoraan sisältöön

LujuusoppiLaajuus (5 op)

Tunnus: TERP0700

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Kalevi Jaaranen,
  • Petri Luosma,

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee lujuustekniikan perusteet ja osaa huomioida lujuustekniset vaatimukset energiateknisissä sovelluksissa.

Sisältö

Partikkelin ja jäykän kappaleen tasapaino. Kannakointi. Rasitukset. Normaali- ja leikkausvoiman sekä taivutusmomentin synnyttämät jännitykset ja muodonmuutokset.

Esitietovaatimukset

Potenssien ja juurien käsittely, lausekkeiden sieventäminen, suora- ja vinokulmaisen kolmion trigonometrian soveltaminen, vektoreilla laskeminen, ensimmäisen ja toisen asteen polynomiyhtälöiden sekä juuriyhtälöiden sekä yhtälöparien ja yhtälöryhmien ratkaiseminen.
Funktion käsite differentiaali- ja integraalilaskennan perusteet.
SI-yksikköjärjestelmä, yksiköiden muuntaminen, suurelaskenta, tasainen liike, tasaisesti muuttuva liike, kohtisuora heittoliike, vino heittoliike, Newtonin lait, kitka sekä statiikan alkeet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tuntee perusasiat ja -terminologian, mutta hänellä on selkeitä puutteita mekaanisten mallien luomisessa selkeissäkin rakenteissa. Hän pystyy ratkomaan välttävästi selkeitä perusratkaisuja.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee perusasiat ja -terminologian, mutta hänellä on puutteita mekaanisten mallien luomisessa selkeissäkin rakenteissa. Hän pystyy ratkomaan tyydyttävästi selkeitä perusratkaisuja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3):Opiskelija hallitsee keskeiset asiat rakenteiden mitoittamisessa ja osaa luoda yksinkertaisista rakenteista mekaanisen mallin. Opiskelija myös hahmottaa tapaukset, jotka vaativat tarkempaa ja syvällisempää lujuustarkastelua.

Kiitettävä (4):Opiskelija hallitsee keskeiset asiat rakenteiden mitoittamisessa ja osaa luoda selkeistä rakenteista mekaanisen mallin. Opiskelija myös hahmottaa tapaukset, jotka vaativat tarkempaa ja syvällisempää lujuustarkastelua.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5):Opiskelija hallitsee keskeiset asiat rakenteiden mitoittamisessa ja osaa soveltaa niitä luodakseen rakenteista mekaanisen mallin. Opiskelija myös hahmottaa tapaukset, jotka vaativat tarkempaa ja syvällisempää lujuustarkastelua.ja osaa soveltaa niitä haastavampiin rakenteisiin.