Siirry suoraan sisältöön

Fysiikka 2Laajuus (5 op)

Tunnus: TKXF0200

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee virtausmekaniikan, lämpöopin ja termodynamiikan keskeiset käsitteet ja luonnonlait. Hän osaa soveltaa niitä matematiikkaa apuna käyttäen myöhemmin koulutusohjelmassa opiskeltavissa opintokokonaisuuksissa.

EA-KN EUR-ACE Tieto ja ymmärrys: Opiskelijat ymmärtävät luonnonlait, joihin kinematiikka, statiikka ja dynamiikka perustuvat.

EA-IV EUR-ACE Tutkimukset ja selvitykset: Opiskelijat osaavat laboratoriomittausten avulla tehdä tutkimuksia ja selvityksiä mekaniikan ilmiöistä.

Sisältö

Nesteiden ja kaasujen mekaniikka, lämpölaajeneminen, ihannekaasu, ilman kosteus, lämpöenergia, lämmön siirtyminen: johtuminen, säteily ja konvektio, termodynamiikan perusteet ja lämpövoimakoneet.

Esitietovaatimukset

Potenssien ja juurien käsittely, lausekkeiden sieventäminen, suora- ja vinokulmaisen kolmion trigonometrian soveltaminen, vektoreilla laskeminen, ensimmäisen ja toisen asteen polynomiyhtälöiden sekä juuriyhtälöiden sekä yhtälöparien ja yhtälöryhmien ratkaiseminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen (5): Opiskelija hallitsee kurssin osa-alueet erinomaisesti ja osaa innovatiivisesti soveltaa oppimaansa haastavissakin tilanteissa.

Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee kurssin keskeiset osa-alueet ja osaa soveltaa niitä yleisimmissä tapauksissa.

Hyvä (3): Opiskelija tuntee kurssin keskeiset osa-alueet. Hän osaa soveltaa oppimaansa yksinkertaisiin perustapauksiin.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee kurssin perusasiat ja –terminologian. mutta hänellä on puutteita tiedon soveltamisessa.

Välttävä (1): Opiskelija tuntee kurssin perusasiat ja -terminologian, mutta hänellä on vaikeuksia kytkeä oppimaansa käytäntöön.