Siirry suoraan sisältöön

Uraohjausvalmiudet opettajan työssäLaajuus (5 op)

Tunnus: AJ00BD03

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Virva-Liisa Pekkarinen,

Osaamistavoitteet

Tällä opintojaksolla syvennät osaamistasi toimia yhteistyössä opiskelijan kanssa hänen koulutuksellisten ja ammatillisten valintojensa ja päätöstensä selkiyttämiseksi. Opintojakson tavoitteena on lisätä ymmärrystä uraohjauksesta ja opiskelijan urasuunnittelutaitojen tukemisesta.

Osaamistavoitteet: Opiskelija osaa tukea ohjattavan toimijuuden vahvistumista sekä hänen personallisuutensa kasvua ja kehitystä niin, että ohjattavan itsetuntemus ja päätöksentekotaidot kehittyvät. Opiskelijalla on valmiuksia tukea ohjattavan kykyä tehdä hänelle sopivia koulutuksellisia ja ammatillisia ratkaisuja koulutus- ja työuran siirtymissä.

Sisältö

Opintojaksolla perehdytään ohjauksen arvolähtökohtiin ja periaatteisiin, urasuunnitteluun ja uraohjaukseen käsitteinä, päätöksentekotaitoihin urasuunnittelun tukena sekä uraohjauksen menetelmiin.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tällä opintojaksolla arvioidaan oppimisen ohjaamisen osaamista, tulevaisuusosaamista ja reflektio-osaamista. Oppimisprosessin arvioinnin välineitä ovat palautteet, itsearviointi ja vertaisarviointi.

Osaamisen arviointi on kriteeriperusteista ja arviointipäätöksen tekee opettajakorkeakoulun kouluttaja, kun kaikki oppimistehtävät on tehty.

Arviointipäätös tehdään asteikolla: hyväksytty / hylätty. Arviointiaineiston muodostavat opintojakson oppimistehtävät.