Siirry suoraan sisältöön

Toimintaa ja kohtaamisia: Ihmisoikeusperustaisuus ja osallisuuden tukeminenLaajuus (5 op)

Tunnus: AJ00BD12

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Heli Kinnunen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintokokonaisuuden avulla voit pohtia omaa näkemystäsi ihmisoikeusperustaisuudesta ja tutustua osallisuuden ja syrjäytymisen ilmiöihin. Saat myös valmiuksia kehittää ja toteuttaa ihmisoikeuksia ja osallisuutta edistäviä menetelmiä ammatillisen opettajan työssä. Tässä kokonaisuudessa ihmisoikeusperustaisuutta ja osallisuuden tukemista tarkastellaan neljästä eri näkökulmasta
• Ihmisoikeuksia ja osallisuutta tukeva kohtaaminen
• Osallisuutta ja aktiivisuutta vahvistavat pedagogiset ratkaisut
• Ihmisoikeuksiin ja demokratiaan liittyvien sopimusten ja määräysten tunteminen
• Ihmisoikeus- ja demokratiakasvatus

Opintojakson osaamiset
Tällä opintojaksolla edistetään ja arvioidaan oppimisen ohjaamisen osaamista, kehittämisosaamista ja reflektio-osaamista.

Opintojakson osaamistavoite

Ymmärrät mitä ihmisoikeudet ovat, mitä ihmisoikeusperustaisuus tarkoittaa opettajan työssä, mitä ihmisoikeus- ja demokratiakasvatus on sekä miten ammatillinen opettaja toteuttaa ihmisoikeus- ja demokratiakasvatusta. Sinulla on valmiuksia ottaa käyttöön olemassa olevia menetelmiä, hyödyntää olemassa olevaa aineistoa ja kehittää uusia käytäntöjä ihmisoikeuksien ja osallisuuden edistämiseksi ja toteuttamiseksi omassa työssäsi.

Sisältö

Tällä opintojaksolla tavoitteena olevan osaamisen hankit tekemällä opintojakson oppimistehtävät.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Arviointiaineiston muodostavat opintojakson oppimistehtävät. Arviointipäätöksen tekee opettajakorkeakoulun kouluttaja, kun kaikki oppimistehtävät on tehty.