Siirry suoraan sisältöön

Henkilöstön ja työhyvinvoinnin johtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: YSJA0100

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija
- tunnistaa työelämän kestävän kehittämisen periaatteet ja ymmärtää niiden yhteydet työn tuottavuuteen ja työhyvinvointiin
- toimii henkilöstöjohtamisen tieto- ja teoriaperustan mukaisesti
- osaa kehittää työtä ja työyhteisön toimintaa tuloksekkaasti strategisen henkilöstöjohtamisen periaatteiden ohjaamana
- tietää henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin johtamisen keskeiset haasteet
- tuntee henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin johtamisen keskeiset menetelmät ja työkalut ja osaa soveltaa niitä omassa työssään
- ymmärtää työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon keskeiset mekanismit
- tunnistaa moninaistuvien työyhteisöjen lähijohtamisen erityispiirteitä ja kehityssuuntia

Sisältö

- Työelämän kestävä kehittäminen ja toimintaympäristön muuttossuunnat
- Henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin johtamisen keskeiset käsitteet ja merkitys työyhteisön toiminnalle
- Henkilöstöjohtaminen työyhteisön kiinteyden ja henkilöstön motivaation ylläpitäjänä ja kehittäjänä
- Työhyvinvoinnin kehittämisen mallit ja hyvät käytännöt
- Työyhteisön lähi- ja päivittäisjohtamisen erityispiirteet

Esitietovaatimukset

Opiskelijan tulee hallita opintojakson YSKJ0100 Johtamisen teoria ja käytäntö osaamistavoitteet ja johtamiseen liittyvä keskeinen käsitteistö.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

0 (Hylätty)
Opiskelija ei saavuta opintojakson minimioppimistavoitteita

1 (Välttävä)

Opiskelija tietää henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin johtamisen perusasiat sekä tuntee joitakin keskeisiä työkaluja ja menetelmiä. Opiskelija tunnistaa työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon mekanismeja.

2 (Tyydyttävä)
Opiskelija tietää henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin johtamisen perusasiat ja osaa soveltaa niiden työkaluja ja menetelmiä työelämälähtöisesti. Opiskelija tietää ja soveltaa työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon keskeisiä mekanismeja omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa soveltaa työelämän kestävään kehittämiseen ja tuloksellisuuteen liittyvää tietoa omassa työssään.

3 (Hyvä)
Opiskelija hallitsee henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin johtamisen perusasiat ja osaa soveltaa niiden keskeisiä työkaluja ja menetelmiä työelämälähtöisesti. Opiskelija hallitsee työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon keskeiset mekanismit ja osaa käyttää niitä omassa työssään. Opiskelija hallitsee työelämän kestävään kehittämisen liittyvät periaatteet ja osaa analysoida niiden yhteyttä työn tuottavuuteen ja työyhteisön hyvinvointiin.

4 (Kiitettävä)
Opiskelija osaa tehdä synteesiä henkilöstö- ja työhyvinvoinnin johtamisen malleista ja teorioista ja niiden yhteyksistä toisiinsa. Opiskelija soveltaa niiden keskeisiä työkaluja ja menetelmiä kehittäessään oman alansa henkilöstön ja työhyvinvoinnin johtamisen käytäntöjä. Opiskelija osaa yhdistellä työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon keskeisiä mekanismeja työhyvinvoinnin johtamisessa omalla asiantuntijuusalueellaan. Opiskelija osaa yhdistellä ja tehdä synteesiä työelämän kestävään kehittämiseen liittyvistä periaatteista työn tuottavuuden ja työyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseksi omalla alallaan.

5 (Erinomainen)
Opiskelija osaa arvioida henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin johtamisen käytäntöjä. Hän soveltaa niiden keskeisiä työkaluja ja menetelmiä kriittisesti ja työelämälähtöisesti. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon keskeisiä mekanismeja ja osaa soveltaa niitä perustellusti omassa työssään. Opiskelija osaa perustella työelämän kestävää kehittämistä siihen liittyvien periaatteiden mukaisesti. Hän osaa arvioida niiden yhteyttä työn tuottavuuteen ja työyhteisön hyvinvointiin.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (Hyvä) Hallitset henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin johtamisen perusasiat ja osaat soveltaa niiden keskeisiä työkaluja ja menetelmiä työelämälähtöisesti. Hallitset työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon keskeiset mekanismit ja osaat käyttää niitä omassa työssäsi. Hallitset työelämän kestävän kehittämisen periaatteet ja osaat analysoida niiden yhteyttä työn tuottavuuteen ja työyhteisön hyvinvointiin. Osaat soveltaa dialogisen ja valmentavan johtamistyylin menetelmiä työssäsi.

4 (Kiitettävä) Omaat kokonaisnäkemyksen henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin johtamisen malleista ja teorioista ja niiden yhteyksistä toisiinsa. Osaat soveltaa niiden keskeisiä työkaluja ja menetelmiä kehittäessäsi oman alasi henkilöstön ja työhyvinvoinnin johtamisen käytäntöjä. Hallitset työelämän kestävän kehittämisen periaatteet ja osaat arvioida niiden yhteyttä työn tuottavuuteen ja työyhteisön hyvinvointiin omalla alallasi. Ymmärrät dialogisen ja valmentavan johtamistyylin merkityksen työyhteisön kehittämisessä ja osaat soveltaa menetelmiä työssään.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (Erinomainen) Osaat arvioida henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin johtamisen käytäntöjä suhteessa teoreettisiin malleihin. Sovellat niiden keskeisiä työkaluja ja menetelmiä kriittisesti ja työelämälähtöisesti. Osaat perustella työelämän kestävää kehittämistä siihen liittyvien periaatteiden mukaisesti. Osaat arvioida työyhteisön toimintaa kestävän kehittämisen periaatteiden kautta ja luoda uusia käytäntöjä työn tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseksi. Ymmärrät dialogisen ja valmentavan johtamistyylin merkityksen työyhteisön kehittämisessä, osaat soveltaa menetelmiä työssäsi ja toimia valmentavana johtajana.