Siirry suoraan sisältöön

SopimusoikeusLaajuus (5 op)

Tunnus: HBJ20600

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa monipuolisesti arvioida erityyppisten sopimusten sisältöä ja pätevyyttä. Hän tunnistaa riskialttiin tai muuten vaativan sopimustilanteen sekä osaa ehdottaa toteuttamiskelpoisia ratkaisuja sopimusriskien säätelemiseksi ja sopimuksen toteuttamisessa odotettavien ongelmien ehkäisemiseksi.

Sisältö

Sopimus oikeustoimena, sopimuksen rikkominen, sopimuksen tulkinta ja täydentäminen, sopimuksen pätemättömyys, sopimusriskit, vakiosopimus.

Esitietovaatimukset

Juridiikan perusteet ja juridisen tiedon etsintä- ja analysointivalmiudet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1
Opiskelija tuo esiin käsiteltävän asian kannalta joitakin olennaisia asioita luettelomaisesti tai lähteitä toistaen. Tehtävästä puuttuu selkeä näkökulma ja esitystapa on pinnallinen, perustelut niukkoja. Oma ajattelu puuttuu, joten yhteyksiä esitettyjen asioiden välillä ei tule esiin. Kirjallisissa tehtävissä opiskelija noudattaa puutteellisesti JAMK:n kirjallisen työn ohjeita.

Tyydyttävä 2
Opiskelija ymmärtää käsiteltävän asian kannalta olennaisia asioita. Esimerkit osoittavat omaa ajattelua, mutta yhteydet normitaustan ja esimerkkien välillä ovat puutteelliset. Sisältö on niukka eikä rajausta ole perusteltu. Kirjallisissa tehtävissä opiskelija noudattaa vain osin JAMK:n kirjallisen työn ohjeita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Opiskelija soveltaa normeja ja tietoa ja tuo esille useita olennaisia asioita perustellusti. Opiskelija osoittaa omaa pohdintaa tai käyttää havainnollistavia esimerkkejä. Kirjallisissa tehtävissä opiskelija noudattaa osittain JAMK:n kirjallisen työn ohjeita.

Kiitettävä 4
Opiskelija analysoi ja yhdistelee tietoa ja normien soveltamista tuomalla esille eri näkökulmia sekä vertailemalla niiden eroja ja yhtäläisyyksiä. Opiskelija pystyy luomaan aiheesta oman ajattelun kautta jäsentyneen kokonaisuuden lähdemateriaalia monipuolisesti käyttäen. Kirjallisissa tehtävissä opiskelija noudattaa pääosin JAMK:n kirjallisen työn ohjeita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Opiskelija yhdistelee ja arvioi tietoa kriittisesti eri näkökulmista argumentoiden ja hyvin perustellen. Opiskelija osoittaa normien ja tiedon syvällistä pohdintaa, vertailua ja arviointia eri näkökulmista lähdemateriaalia monipuolisesti käyttäen. Kirjallisissa tehtävissä opiskelija noudattaa JAMK:n kirjallisen työn ohjeita.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty 0
Opiskelija tuo esiin epäolennaisia asioita tai käsittelee asiaa yleistiedon pohjalta. Aiheen käsittely on sekavaa ja epäjohdonmukaista, perustelut puuttuvat tai ovat virheelliset. Asiasisältö on niukka. Kirjallisissa tehtävissä opiskelija ei noudata JAMK:n kirjallisen työn ohjeita.