Siirry suoraan sisältöön

Kasvituotannon suunnitteluLaajuus (6 op)

Tunnus: LMSK0300

Laajuus

6 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Ulla Heinonen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee keskeisten viljelykasvien viljelytekniikan ja tuntee sadonmuodostukseen vaikuttavien tekijöiden merkityksen laadullisesti ja määrällisesti hyvän sadon tuottamiseksi. Opiskelija osaa tehdä viljan ja perunan sadon laadun määrityksiä ja arvioida sadon käyttökelpoisuutta. Opiskelija osaa laatia viljely- ja viljelykiertosuunnitelman viljelysuunnitteluohjelmaa apuna käyttäen. Opiskelija tunnistaa keskeisimpiä rikkakasveja, kasvitauteja ja tuhoeläimiä. Opiskelija osaa suunnitella monipuolista viljelyä harjoittavan tilan tasapainoiset koneketjut niin, että työt saadaan suoritettua ajallaan ja kestävän viljelyn mukaisesti. Opiskelija tuntee työkoneiden käytön tehontarpeet ja energiankulutuksen.

Sisältö

kasvien viljely, sadon laatukriteerit ja niiden määrittäminen, viljelysuunnitelma, viljelykierto, konetyö ja -ketjut.

Esitietovaatimukset

peltoviljelyn perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä: 1
Opiskelija tuntee keskeisten viljelykasvien viljelytekniikan ja tekijät laadullisesti ja määrällisesti hyvän sadon tuottamiseksi. Opiskelija osaa tehdä viljan ja perunan laadun määrityksiä ja arvioida sadon käyttökelpoisuutta. Opiskelija osaa laatia viljely- ja viljelykiertosuunnitelman viljelysuunnitteluohjelmalla. Opiskelija tunnistaa keskeisimpiä rikkakasveja, kasvitauteja ja tuhoeläimiä. Opiskelija osaa suunnitella monipuolista viljelyä harjoittavan tilan tasapainoiset koneketjut niin, että työt saadaan suoritettua ajallaan ja kestävän viljelyn mukaisesti. Opiskelija tuntee työkoneiden käytön tehontarpeet ja energiankulutuksen. Oppimistehtävät on palautettu, mutta niissä on puutteita.

Tyydyttävä: 2
Opiskelija osaa keskeisten viljelykasvien viljelytekniikan ja osaa arvioida tekijöitä laadullisesti ja määrällisesti hyvän sadon tuottamiseksi. Opiskelija osaa tehdä viljan ja perunan laadun määrityksiä ja arvioida sadon käyttökelpoisuutta. Opiskelija osaa laatia viljely- ja viljelykiertosuunnitelman viljelysuunnitteluohjelmalla. Opiskelija tunnistaa keskeisimpiä rikkakasveja, kasvitauteja ja tuhoeläimiä. Opiskelija osaa suunnitella monipuolista viljelyä harjoittavan tilan tasapainoiset koneketjut niin, että työt saadaan suoritettua ajallaan ja kestävän viljelyn mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida työkoneiden käytön tehontarpeet ja energiankulutuksen. Oppimistehtävät on palautettu tehtävänannon mukaisina.

H3 Hyvä
Opiskelija osaa keskeisten viljelykasvien viljelytekniikan ja osaa arvioida soveltaen tekijöitä laadullisesti ja määrällisesti hyvän sadon tuottamiseksi. Opiskelija osaa tehdä viljan ja perunan laadun määrityksiä ja arvioida sadon käyttökelpoisuutta. Opiskelija osaa laatia monipuolisen viljely- ja viljelykiertosuunnitelman viljelysuunnitteluohjelmaa apuna käyttäen. Keskeisimpien rikkakasvien, kasvitautien ja tuhoeläinten tunnistamisessa on vähäisiä puutteita. Opiskelija osaa suunnitella monipuolista viljelyä harjoittavan tilan tasapainoiset koneketjut niin, että työt saadaan suoritettua ajallaan ja kestävän viljelyn mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida työkoneiden käytön tehontarpeet ja energiankulutuksen. Oppimistehtävät on palautettu tehtävänannon mukaisina, ne on dokumentoitu oppimateriaalia soveltaen.

K4 Kiitettävä
Opiskelija osoittaa hallitsevansa keskeisten viljelykasvien viljelytekniikan ja osaa tekijät laadullisesti ja määrällisesti hyvän sadon tuottamiseksi. Opiskelija osaa tehdä viljan ja perunan laadun määrityksiä ja arvioida sadon käyttökelpoisuutta. Opiskelija osaa laatia monipuolisen ja mielekkään viljely- ja viljelykiertosuunnitelman viljelysuunnitteluohjelmalla. Opiskelija tunnistaa keskeisimpiä rikkakasveja, kasvitauteja ja tuhoeläimiä virheettömästi. Opiskelija osoittaa hallitsevansa monipuolista viljelyä harjoittavan tilan tasapainoisten koneketjujen suunnittelun niin, että työt saadaan suoritettua ajallaan ja kestävän viljelyn mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida työkoneiden käytön tehontarpeet ja energiankulutuksen. Oppimistehtävät on palautettu tehtävänannon mukaisina, ne on dokumentoitu monipuolisia lähteitä soveltaen.

E5 Erinomainen
Opiskelija osoittaa hallitsevansa keskeisten viljelykasvien viljelytekniikan ja osaa eri tekijöiden merkityksen laadullisesti ja määrällisesti hyvän sadon tuottamiseksi. Opiskelija osaa tehdä viljan ja perunan laadun määrityksiä ja arvioida sadon käyttökelpoisuutta. Opiskelija osaa laatia viljely- ja viljelykiertosuunnitelman viljelysuunnitteluohjelmalla. Opiskelija tunnistaa keskeisimpiä rikkakasveja, kasvitauteja ja tuhoeläimiä virheettömästi. Opiskelija osoittaa hallitsevansa monipuolista viljelyä harjoittavan tilan tasapainoisten koneketjujen suunnittelun niin, että työt saadaan suoritettua ajallaan ja kestävän viljelyn mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida työkoneiden käytön tehontarpeet ja energiankulutuksen. Oppimistehtävät on palautettu tehtävänannon mukaisina, ne on dokumentoitu virheettömästi ja kattavasti monipuolisia lähtei