Siirry suoraan sisältöön

Kehittyvän maatilan tuotantoprosessitLaajuus (8 op)

Tunnus: LMVY1200

Laajuus

8 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jyrki Kataja,

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa vertailla ja etsiä ratkaisuja töiden suorittamiseksi maatalouden eri tuotantomuodoissa sekä osaa arvioida tuotantomuodon vaihtamisen järkevyyttä kehittyvän tilan koneiden, rakennusten ja osaamisen soveltuvuuden pohjalta.

Sisältö

Maatalouden tuotantomuodot, ergonomia, työntutkimus, työmenetelmien kehittäminen.

Esitietovaatimukset

Opiskelija tuntee maataloustuotannon peruskäsitteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen: 5
Opiskelija osaa opointojaksolla esiin tulleet tuotantomuotojen, työn ja kehittämisen käsitteet. Opiskelija tuntee trendien vaikutuksen tuotantomuotoihin. Osaa ergonomisesti hyvän työn, työntutkimuksen perusteet sekä osaa kehittää niiden avulla omaa työskentelyään turvalliseksi, terveelliseksi ja tehokkaaksi. Opiskelija osaa vertailla eri tuotantomuotoja. Opiskelija osaa painottaa tuotantomuotojen vertailussa tilakohtaisen kokonaisuuden kannalta eri kohtia kunkin merkityksen perusteella. Opiskelija kykenee neuvomaan perustellen maatilalla muita työntekijöitä työn turvallisuuden ja tehokkuuden parantamisessa. Tuntee kehittämisen haasteet. Osaa neuvoa tuntemattomien tilojen työntekijöitä työnparantamisessa ottaen huomioon tilan tuotantomuodon. Opiskelija osaa ottaa huomioon opetettujen mallien ja teorioiden yksinkertaistuksen vaikutukset tuotantomuotojen kehittämisessä pääpiirteittäin. Osaa etsiä myös omia, normaalista poikkeavia, teknologisia ratkaisuja eri tuotantomuotoihin.

Kiitettävä: 4
Opiskelija osaa opointojaksolla esiin tulleet tuotantomuotojen, työn ja kehittämisen käsitteet. Opiskelija tuntee trendien vaikutuksen tuotantomuotoihin. Osaa ergonomisesti hyvän työn, työntutkimuksen perusteet sekä osaa kehittää niiden avulla omaa työskentelyään turvalliseksi, terveelliseksi ja tehokkaaksi. Opiskelija osaa vertailla eri tuotantomuotoja. Opiskelija osaa painottaa tuotantomuotojen vertailussa tilakohtaisen kokonaisuuden kannalta eri kohtia kunkin merkityksen perusteella. Opiskelija kykenee neuvomaan perustellen maatilalla muita työntekijöitä työn turvallisuuden ja tehokkuuden parantamisessa. Tuntee kehittämisen haasteet. Osaa neuvoa tuntemattomien tilojen työntekijöitä työnparantamisessa ottaen huomioon tilan tuotantomuodon.

Hyvä: 3
Opiskelija osaa opointojaksolla esiin tulleet tuotantomuotojen, työn ja kehittämisen käsitteet. Opiskelija tuntee trendien vaikutuksen tuotantomuotoihin. Osaa ergonomisesti hyvän työn, työntutkimuksen perusteet sekä osaa kehittää niiden avulla omaa työskentelyään turvalliseksi, terveelliseksi ja tehokkaaksi. Opiskelija osaa vertailla eri tuotantomuotoja. Opiskelija osaa painottaa tuotantomuotojen vertailussa tilakohtaisen kokonaisuuden kannalta eri kohtia kunkin merkityksen perusteella.

Tyydyttävä: 2
Opiskelija osaa opointojaksolla esiin tulleet tuotantomuotojen, työn ja kehittämisen käsitteet. Opiskelija tuntee trendien vaikutuksen tuotantomuotoihin. Osaa ergonomisesti hyvän työn, työntutkimuksen perusteet sekä osaa kehittää niiden avulla omaa työskentelyään turvalliseksi, terveelliseksi ja tehokkaaksi.

Välttävä: 1
Opiskelija osaa opointojaksolla esiin tulleet tuotantomuotojen, työn ja kehittämisen käsitteet.