Siirry suoraan sisältöön

KansanterveyshoitotyöLaajuus (4 op)

Tunnus: SHZB1500

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelijalla on valmiudet vastata tavallisimpien kansansairauksien ehkäisystä, hoidon toteuttamisesta ja seurannasta potilaslähtöisesti hyödyntäen moniammatillisuutta ja terveyshyötyviitekehystä.

Sisältö

Hoitotyön näyttöön perustuva päätöksenteko kansansairauksien hoidossa. Terveyshyötymalli pitkäaikaissairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.

Esitietovaatimukset

Opiskelija hallitsee sosiaali- ja terveysalan asiakkuuden ja toimintaympäristön perustiedot, keskeiset käsitteet ja menetelmät sekä ohjaamisen ja terveyden edistämisen ja ennaltaehkäisevän hoitotyön tavoitteet ja menetelmiä ja tietää näyttöön perustuvan päätöksenteon lähtökohdat.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen (5)
Opiskelijalla on tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisiä kansansairauksia sairastavan potilaan hoitoa perustellen ja arvioiden. Hän tekee päätöksiä soveltaen monitieteistä, näyttöön perustuvaa tietoa kansansairauksien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja seurannassa soveltaen terveyshyötymallia.

Kiitettävä (4)
Opiskelijalla on tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisiä kansansairauksia sairastavan potilaan hoitoa perustellen ja analyyttisesti. Hän tekee päätöksiä hyödyntäen monitieteistä, näyttöön perustuvaa tietoa kansansairauksien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja seurannassa ja kuvaten terveyshyötymallin.

Hyvä (3)
Opiskelijalla on tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisiä kansansairauksia sairastavan potilaan hoitoa perustellen. Hän tekee päätöksiä näyttöön perustuen kansansairauksien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja seurannassa ottaen huomioon moniammatillisen näkökulman.

Tyydyttävä (2)
Opiskelijalla on tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisiä kansansairauksia sairastavan potilaan hoitoa ymmärtäen. Hän tekee päätöksiä oppikirjallisuuteen perustuen kansansairauksien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja seurannassa ottaen huomioon moniammatillisen näkökulman.

Välttävä (1)
Opiskelijalla on tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisiä kansansairauksia sairastavan potilaan hoitoa kuvaillen. Hän tekee päätöksiä oppikirjallisuuteen perustuen kansansairauksien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja seurannassa ottaen huomioon moniammatillisen näkökulman.

Hylätty, hyväksytyn kriteerit eivät täyty.