Siirry suoraan sisältöön

Mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoitteluLaajuus (7 op)

Tunnus: SHZBW520

Laajuus

7 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelijalla on valmiudet vastata tavallisimpien mielenterveyshäiriöiden ja päihdesairauksien ehkäisystä, hoidon toteuttamisesta ja seurannasta yhteistyössä potilaan, perheen ja moniammatillisen hoitotiimin kanssa. Hän osaa soveltaa keskeisiä mielenterveys- ja päihdehoitotyön sekä kriisityön menetelmiä ohjattuna. Opiskelija ymmärtää eettisten periaatteiden sekä potilasturvallisuuden merkityksen.

Sisältö

Mielenterveys-, päihde-, ja kriisihoitotyö
Psykiatria ja päihdelääketiede, kriisit ja traumat

Esitietovaatimukset

Opiskelija hallitsee sosiaali- ja terveysalan asiakkuuden ja toimintaympäristön perustiedot, keskeiset käsitteet ja menetelmät sekä ohjaamisen ja terveyden edistämisen ja ennaltaehkäisevän hoitotyön tavoitteet ja menetelmiä ja tietää näyttöön perustuvan päätöksenteon lähtökohdat.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytty (S):
Opiskelija:
- Toimii hoitotyön eettisiä periaatteita ja potilasturvallisuutta noudattaen.
- Suunnittelee, toteuttaa ja arvioi yhdessä hoitotiimin kanssa mielenterveyshäiriötä, päihdesairautta sairastavan sekä kriisipotilaan hoitotyötä asiakaslähtöisesti soveltaen monitieteistä näyttöön perustuvaa tietoa.
- Hän osaa kohdata mielenterveys-, päihde- ja kriisipotilaan ja perheen hoitotyön keinoin sekä ohjata ja auttaa potilasta ja perhettä keskeisissä mielenterveydenhäiriöissä ja päihdesairauksissa sekä kriisissä.
- Soveltaa tietoa hoito- ja palveluketjuista ja hoidon psykologisesta jatkuvuudesta potilaan ja perheen terveyttä edistäen.
- Toteuttaa ohjattuna tavoitteellista potilaan hoitoa ja kuntoutusta voimavaralähtöisesti ja potilaan omaa aktiivisuutta korostaen sekä tarkoituksenmukaista ohjaus- ja opetusmateriaalia hyödyntäen.
- Osaa viestiä suullisesti sekä dokumentoida potilastietojärjestelmään lainsäädännön edellyttämällä tavalla.
- Toteuttaa turvallista lääkehoitoa.
- Noudattaa työyhteisön sääntöjä, toimii aloitteellisesti ja yhteistyökykyä osoittaen.
- Arvioi omaa toimintaansa kriittisesti ja esittää kehittymistavoitteita.