Siirry suoraan sisältöön

JohtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: HMAB0120

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää johtamisen merkityksen yrityksen menestystekijänä. Opiskelija tuntee johtamisen ja organisaation toimintaa kuvaavat peruskäsitteet. Opiskelija tuntee johtamisen eri näkökulmat sekä niiden keskeiset sisällöt. Opiskelija osaa arvioida omia valmiuksiaan ja motivaatiotaan johtamistyöhön.

Sisältö

Organisaation johtaminen ja kulttuuri, johtamisoppien kehitys, johtamisen peruskäsitteet, johtamisen tasot ja näkökulmat, henkilöstöjohtaminen, johtajuus, johtamisen tulevaisuuden haasteet.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tradenomi- ja restonmitutkinnon tuottaman osaamisen yleiset arviointikriteerit ovat web-sivuilla (http://www.jamk.fi/opiskelijoille/opinto-opas). Opintojakson oppimistulokset arvioidaan suhteessa kunkin opintojakson osaamistavoitteisiin tietojen, taitojen ja yleisten pätevyyksien perusteella (Kansallinen ja eurooppalainen laatujärjestelmä NQF/EQF, taso 6).
5 (erinomainen): Opiskelija osoittaa kokonaisvaltaista käsitteiden soveltamista kriittisesti ja analyyttisesti omissa tietoperustaan nojaavissa osaamisnäytöissään liiketoiminnan sekä henkilöstön johtamisen yhteyksissä.
4 (kiitettävä): Opiskelija osoittaa lähes kokonaisvaltaista käsitteiden soveltamista näyttäessään analyyttistä osaamistaan liiketoiminnan ja henkilöstön johtamisen merkityksestä.
3 (hyvä): Opiskelija osoittaa liiketoiminnan ja henkilöstön johtamisen merkityksen yhteyden sekä käsiteteoreettisesti että teoriatietoa soveltaen yrityksen menestystekijöinä.
2 (tyydyttävä): Opiskelija osoittaa johtamisen merkityksen käsiteteoreettisin osin osana liiketoimintaa.
1 (välttävä): Opiskelijan ymmärrys organisaation toiminnasta ja henkilöstön merkityksestä yrityksen menestystekijänä on vielä hajanainen ja puutteellinen. Aihepiirin keskeiset käsitteet ja johtamisajattelun yhteys ei ole looginen vaadittavissa tuotoksissa.