Siirry suoraan sisältöön

Verotus ja tilinpäätössuunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: HTLL3002

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää verotuksen tavoitteet. Opiskelija osaa laskea nettovarallisuuden ja verotettavan tulon elinkeinoverolainsäädännnön mukaisesti ja selvittää omistajille määräytyvän veron yritysmuodoittain. Opiskelija osaa laskea verotuksen näkökulmasta edullisimman voitonjaon yritykselle. Opiskelija tietää tilinpäätössuunnittelun mahdollisuudet ja keinot ja merkityksen verotuksessa.

Sisältö

Keskeinen verolainsäädäntö, tuloverojärjestelmä, yritysmuodot ja omistajat verotuksessa, veroilmoituksen laatiminen, elinkeinotoiminnan verotus, tilinpäätössuunnittelu

Esitietovaatimukset

Verotuksen perusteet, Tilinpäätöksen perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä1
Opiskelija osaa hyvin avustettuna laskea yritysmuodoittain omistajille määräytyvän veron ja tehdä verosuunnittelua. Opiskelija ymmärtää verosuunnittelun tarkoituksen Suomessa.

Tyydyttävä 2
Opiskelija ymmärtää osittain verosuunnittelun merkityksen Suomessa. Opiskelija osaa ohjattuna laskea yritysmuodoittain omistajille määräytyvän veron ja tehdä verosuunnittelua.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Opiskelijalla on kuva verosuunnittelun mahdollisuuksista Suomessa. Opiskelija osaa ohjattuna laskea yritysmuodoittain omistajille määräytyvän veron ja suunnitella yrityksen verotusta.

Kiitettävä 4
Opiskelijalla on laaja-alainen kuva verosuunnittelun keinoista Suomessa. Opiskelija osaa laskea yritysmuodoittain omistajalle määräytyvän veron ja suunnitella yrityksen verotusta lainsäädännön puiteissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Opiskelijalla on laaja-alainen kuva verosuunnittelun keinoista ja mahdollisuuksista Suomessa. Opiskelija osaa itseohjautuvasti laskea yritysmuodoittain omistajalle määräytyvän veron suunnitella yritysverotusta lainsäädäntö ja keinot huomioonottaen .