Siirry suoraan sisältöön

Tuotantoteknologiat ja automaatioLaajuus (4 op)

Tunnus: TLTM5550

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jarmo Räisänen,

Osaamistavoitteet

Tuotantoteknologiat
Opiskelija ymmärtää yleisimmät tuotantoteknologiat, konekantavaatimukset ja teollisuuden tuotantoprosessien mahdollisuudet.

Automaatio
Opiskelija ymmärtää penumatiikan, hydrauliikan ja muiden automaatiojärjestelmien perusperiaatteet. Tiedostaa ja tunnistaa erilaisia anturityyppejä ja osaa hyödyntää automaatiota (sisä-)logistiikan ohjauksessa.

Sisältö

Tuotantoteknologia
Valmistustekniikka: työstö,
liittäminen,ohutlevytyöt, NC-teknologiat.
Tuotantorakenteet: funktionaalinen, linja- ja solulayout, tehdas tehtaassa, ismit.

Automaatio
Pneumatiikan,hydrauliikan ja automaation perusteet.

Esitietovaatimukset

Yritystalous ja materiaalin ohjaus.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tuntee kaikki osaamistavoitteissa kuvatut asiat, mutta hänellä on vaikeuksia hyödyntää näitä tietoja käytännön tilanteissa.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee kaikki osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja pystyy hyödyntämään näitä tietoja käytännön tilanteissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija ymmärtää kaikki osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja osaa hyödyntää oppimiaan taitoja käytännön tilanteissa.

Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee lähes kaikki osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja osaa soveltaa oppimiaan taitoja käytännön tilanteissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija hallitsee kaikki osaamistavoitteissa kuvatut asiat ja osaa innovatiivisesti soveltaa oppimiaan taitoja käytännön tilanteissa.