Siirry suoraan sisältöön

Tekninen dokumentointiLaajuus (3 op)

Tunnus: TSAT0100

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Vesa Hytönen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee teknisen dokumentoinnin käytänteet ja hallitsee CAD- perusteet. Opiskelijalla on ymmärrys CAD-suunnittelumenetelmistä ja kyky soveltaa niitä tulevissa ammattiaineopinnoissa.

EA-EE: Tekninen suunnittelu
Opiskelija osaa lukea valmiita piirustuksia ja pystyy laatimaan yksikäsitteistä teknistä dokumentaatiota. Opiskelija osaa tuottaa ja muokata CAD-piirustuksia sekä ymmärtää revisioinnin ja ohjelmoinnin merkityksen teknisessä dokumentoinnin yhteydessä.

TSAST: Sähkötekninen ja muu perusosaaminen
Opiskelija omaa teknisen dokumentoinnin ja CAD-piirustuksen perustaidot mukaan lukien peruspiirron, perusmuokkauksen, tasot, viitekuvat ja blokit.

Sisältö

CAD –peruspiirto
CAD –perusmuokkaukset
Teknisen dokumentoinnin käytänteet, esim. revisiointi
Tasot ja viitekuvat
Tulostus ja layoutit
CAD –blokit
CAD –ohjelmointi (skriptit, lispit)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1): Opiskelija tunnistaa teknisen dokumentoinnin perusasiat ja terminologian, mutta niiden tulkitseminen on haasteellista.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee teknisen dokumentoinnin perusasiat ja terminologian, mutta keskeisten asioiden soveltaminen on haasteellista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3): Opiskelija:
- tietää, mitä asioita teknisessä dokumentoinnissa on huomioitava.
- hallitsee CAD-piirtämisen sekä teknisen dokumentoinnin käytänteet.
- omaa valmiudet muun muassa CAD –peruspiirtoon ja -perusmuokkaukseen, osaa käyttää tasoja, viitekuvia sekä pystyy laatimaan CAD –blokkeja ja pienimuotoisia ohjelmointeja liittyen CAD-piirtämiseen.

Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee teknisen dokumentoinnin keskeiset asiat ja niiden soveltamisen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5): Opiskelija hallitsee teknisen dokumentoinnin keskeiset asiat ja osaa soveltaa niitä hahmottaen erilaisia ratkaisuja luovuutta ja innovatiivisuutta osoittaen.