Siirry suoraan sisältöön

Johdatus teolliseen internetiinLaajuus (3 op)

Tunnus: TTIS0100

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Mika Rantonen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa teollisen internetin mahdollisuuksia osana digitalisaation tuomaa yhteiskunnan muutosta. Opiskelija tunnistaa teollisen internetin arvoketjun koostumuksen ja ymmärtää arvoketjuun eri osa-alueiden teknologioihin ja niiden valintaan vaikuttavat asiat. Opiskelija osaa etsiä tietoa teollisen internetin osa-alueista ja pystyy kuvaamaan teollista internetiä soveltavan esimerkkitapauksen.

Sisältö

Teollisen internetin arvoketjun osa-alueiden ymmärtäminen
• Anturit ja datalähteet
• Yleisimmin käytetyt radiotiet
• IoT järjestelmien käytetyimmät protokollat
• IoT-alustat
• Datan visualisointi

Esitietovaatimukset

o Koskee tutkinto-opiskelijoita

Opiskelijalla täytyy olla perustiedot käyttöjärjestelmistä, tietoverkoista ja ohjelmoinnista.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen 5: Opiskelija tunnistaa, ymmärtää ja hallitsee teollisen internetin arvoketjun eri osa-alueiden merkityksen erilaisissa toimintaympäristöissä. Hän osaa perustella ja valita oikeat tekniikat arvoketjun toteuttamiseen vaatimusmäärittelyjen pohjalta. Opiskelijalla on selkeä näkemys teollisen internetin haasteista ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Opiskelija osaa kuvata selkeästi ja perustellusti teollisen internetin esimerkkisovelluksen.

Kiitettävä 4: Opiskelija ymmärtää ja hallitsee teollisen internetin arvoketjun eri osa-alueiden merkityksen erilaisissa toimintaympäristöissä. Hän osaa valita oikeat tekniikat arvoketjun toteuttamiseen vaatimusmäärittelyjen pohjalta. Opiskelijalla on varsin selkeä näkemys teollisen internetin haasteista ja mahdollisuuksista. Opiskelija osaa selkeästi kuvata teollisen internetin esimerkkisovelluksen.

Hyvä 3: Opiskelijalla on ymmärrys teollisen internetin arvoketjusta ja sen eri osa-alueista. Hän osaa valita tekniikat arvoketjun toteuttamiseen vaatimusmäärittelyjen pohjalta ohjeistetusti. Opiskelija ymmärtää teollisen internetin haasteita ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Opiskelija osaa kuvata teollisen internetin esimerkkisovelluksen.

Tyydyttävä 2: Opiskelijalla on ymmärrys teollisen internetin arvoketjusta. Hän tietää tekniikat arvoketjun toteuttamisessa käytetyt tekniikat. Opiskelijalla on kohtalainen näkemys teollisen internetin haasteista ja mahdollisuuksista. Opiskelijan osaa kuvata teollisen internetin esimerkkisovelluksen.

Välttävä 1: Opiskelija tuntee teollisen internetin perusteet. Opiskelijan näkemys teollisen internetin haasteista ja mahdollisuuksista on suppea. Opiskelijan osaa kuvata teollisen internetin esimerkkisovelluksen pintapuolisesti.

Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta