Siirry suoraan sisältöön

IoT järjestelmän toteutusLaajuus (5 op)

Tunnus: TTIW0200

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Mika Rantonen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää IoT-järjestelmien toteutuksessa yleisimmin käytetyt teknologiat ja palvelut ja osaa tehdä oikeat teknologiset valinnat IoT-järjestelmän vaatimusmäärittelyyn. Opiskelija osaa soveltaa osaamistaan käytännössä suunnittelemaansa IoT-järjestelmään. Lisäksi opiskelija tunnistaa IoT-järjestelmien tuomat mahdollisuudet digitalisaation aikakautena.

Sisältö

IoT-järjestelmä
• Vaatimusmäärittely
• Käytetyt teknologia
• Suunnittelu pohjautuen vaatimusmäärittelyyn
• Toteutus pohjautuen suunnitelmaan

Esitietovaatimukset

o Koskee tutkinto-opiskelijoita

Opiskelijalla täytyy olla perustiedot käyttöjärjestelmistä, tietoverkoista ja ohjelmoinnista.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen 5: Opiskelija osaa IoT-järjestelmissä yleisimmin käytetyt teknologiat ja osaa kriittisesti perustella käytettyjen teknologioiden käytön erilaisissa toimintaympäristöissä. Hän osaa kriittisesti perustella ja valita oikeat tekniikat arvoketjun suunnittelussa vaatimusmäärittelyjen pohjalta ja hän osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida kriittisesti toteutuksensa ja perustella sen kehittämistä.

Kiitettävä 4: Opiskelija osaa IoT-järjestelmissä yleisimmin käytetyt teknologiat ja osaa perustella käytettyjen teknologioiden käytön erilaisissa toimintaympäristöissä. Hän osaa perustella ja valita oikeat tekniikat arvoketjun suunnittelussa vaatimusmäärittelyjen pohjalta ja hän osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida laajasti toteutuksensa ja perustella sen kehittämistä.


Hyvä 3: Opiskelija osaa IoT-järjestelmissä yleisimmin käytetyt teknologiat ja osaa perustella käytettyjen teknologioiden käytön tietyissä toimintaympäristöissä. Hän osaa perustella ja valita oikeat tekniikat yksinkertaisessa arvoketjun suunnittelussa vaatimusmäärittelyjen pohjalta ja hän osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida monipuolisesti toteutuksensa ja perustella sen kehittämistä.


Tyydyttävä 2: Opiskelija osaa IoT-järjestelmissä yleisimmin käytetyt teknologiat ja osaa perustella käytettyjen teknologioiden käytön yksinkertaisessa toimintaympäristöissä. Hän osaa valita soveltuvat tekniikat yksinkertaisessa arvoketjun suunnittelussa vaatimusmäärittelyjen pohjalta ja hän osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida pintapuolisesti toteutuksensa.


Välttävä 1: Opiskelija osaa IoT-järjestelmissä yleisimmin käytetyt teknologiat pääpiirteittäin ja osaa pintapuolisesti perustella käytettyjen teknologioiden käytön yksinkertaisessa toimintaympäristöissä. Hän osaa suunnitella yksinkertaisen arvoketjun ja hän osaa soveltaa teknistä osaamistaan käytännössä. Lisäksi opiskelija osaa arvioida suppeasti toteutuksensa.

Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta