Siirry suoraan sisältöön

Digitaalinen video ja audioLaajuus (4 op)

Tunnus: TTMS0300

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Kari Niemi,

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää digitaalisen videon ja audion peruskäsitteet (käyttötarkoitukset, määrittely ja suunnittelu, editointiympäristöt, laitteistot, ohjelmistot, kuvasuhteet ja resoluutiot, jakelukanavat, formaatit ja pakkausmenetelmät) Opiskelija osaa digitaalisen videon ja äänen editoinnin perusteet (leikkaukset, korjaukset, transitiot, efektit, animaatiot ym.) sekä julkaisemisen eri formaatteihin digitaalisen median palveluihin (web-formaatit erityisesti).

Sisältö

Digitaalisen videon peruskäsitteet (kts. Tavoite), videon editointi ja julkaisu eri formaatteihin (erityisesti web-formaatit). Analogisen ja digitaalisen äänen perusteet ja editointi (kts. Tavoite). Äänen dynamiikan ja sävyn muokkaus teoriassa ja käytännössä. Äänitiedostoformaatit ja julkaisu eri käyttötarkoituksiin (erityisesti web-formaatit).

Esitietovaatimukset

Tietotekniikan peruskäyttötaidot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen 5: Opiskelija hallitsee kattavasti video- ja audiostandardit ja osaa monipuolisesti video- ja audioeditoinnin. Opiskelija osaa toteuttaa luovasti näyttäviä (kattaen äänimaiseman, sommittelun, grafiikan, animaatiot, kirjasimet, ym.) videoleikkeitä eri käyttötarkoituksiin. Harjoitustyö on dokumentoitu (synopsis ja prosessikuvaus mitä ja miten on tehty) kattavasti ja virheettömästi.

Kiitettävä 4: Opiskelija hallitsee video- ja audiostandardit ja osaa monipuolisesti video- ja audioeditoinnin. Lisäksi hän osaa toteuttaa näyttäviä videoleikkeitä eri käyttötarkoituksiin. Harjoitustyö on dokumentoitu kattavasti.


Hyvä 3: Opiskelija osaa video- ja audiostandardit. Opiskelija osaa monipuolisesti video- ja audioeditoinnin ja julkaisun eri käyttötarkoituksiin. Työ on dokumentoitu vaatimusten mukaisesti.


Tyydyttävä 2: Opiskelija osaa videoeditoinnin ja äänenkäsittelyn perusteet ja hän osaa julkaista videon ja audion eri käyttötarkoituksiin. Työ on dokumentoitu vaatimusten mukaisesti, mutta se on suppea.

Välttävä 1: Opiskelija osaa videoeditoinnin ja äänenkäsittelyn perusteet ja hän osaa julkaista yksinkertaisen videon ja audion eri ympäristöihin. Työ on dokumentoitu suppeasti ja siinä on virheitä.

Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta