Siirry suoraan sisältöön

Web-palvelun määrittely ja suunnitteluLaajuus (4 op)

Tunnus: TTMS0600

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Kari Niemi,

Osaamistavoitteet

Osaat määritellä ja suunnitella tietovarastoja hyödyntävän Web-palvelun käyttäen soveltuvia kuvausdokumenttejä (kts. alla sisältö). Ymmärrät vaiheistuksen, menetelmät ja kuvaustavat Web-palvelun määrityksessä. Osaat toimia ryhmässä yhteiseen tavoitteeseen.

Osaamiset
EU-CT EUR-ACE Viestintä ja tiimityö
EU-EN EUR-ACE Tekninen analyysi
EU-KN EUR-ACE Tieto ja ymmärrys

Sisältö

- Web-palvelun määrittely (vaatimusmäärittely ja palvelumuotoilu, käyttötapauskaavio ja -kuvaukset)
- Web-palvelun suunnittelu (Rautalankamallit, mockup:it, modulikaavio/arkkitehtuuri, tietomallinnus)
- Testaussuunnitelma ja testaus
Opintojaksossa toteutetaan vaativa harjoitustyö asiakas-vaatimusten pohjalta.

Esitietovaatimukset

Käyttöliittymien ja käytettävyyden määrittelyn, suunnittelun ja toteutuksen perusteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Tunnet Web-palvelun määrittelyn ja suunnittelun keskeiset kuvausmenetelmät sekä asiakaskeskeisen suunnittelun. Osaat osana ryhmää määritellä ja suunnitella vaatimukset osittain täyttävän ja dokumentoidun Web-palvelun opintojaksolla annettujen kuvausmenetelmien mukaisesti. Kriittisessä arvioinnissa sekä oman ja ryhmän toiminnan kehittämisessä on huomattavia vaikeuksia .

Tyydyttävä 2: Osaat Web-palvelun määrittelyn ja suunnittelun keskeiset käsitteet, palvelumuotoilun periaatteet, työmenetelmät ja tuotokset sekä osana ryhmää osaat määritellä ja suunnitella vaatimukset pienehkön Web-palvelun opintojaksolla käytettyjen kuvausmenetelmien mukaisesti. Opiskelijalla on vaikeuksia kriittisessä arvioinnissa sekä oman ja ryhmän toiminnan kehittämisessä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Osaat Web-palvelun määrittelyn ja suunnittelun keskeiset käsitteet sekä asiakaskeskeisen suunnittelun. Osaat osana ryhmää määritellä ja suunnitella vaatimukset täyttävän ja dokumentoidun Web-palvelun opintojaksolla käytettyjen kuvausmenetelmien mukaisesti. Osaat kriittisesti arvioida omaa ja ryhmän työskentelyä.

Kiitettävä 4: Hallitset Web-palvelun määrittelyn ja suunnittelun keskeiset kuvausmenetelmät sekä asiakaskeskeisen suunnittelun. Osaat osana ryhmää määritellä ja suunnitella vaatimukset täyttävän ja yksityiskohtaisesti dokumentoidun Web-palvelun opintojaksolla käytettyjen kuvausmenetelmien mukaisesti. Osaat kriittisesti arvioida omaa ja ryhmän työskentelyä sekä pyrkiä joissakin osa-alueissa (projektinhallinta ja- viestintä substanssialueen hallinta) kehittämään toimintaa paremmaksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Hallitset kattavasti Web-palvelun määrittelyn ja suunnittelun keskeiset kuvausmenetelmät (kts. sisältö) ja vaiheistuksen sekä asiakaskeskeisen suunnittelun. Osaat osana ryhmää määritellä ja suunnitella vaatimukset täyttävän sekä kattavasti ja yksityiskohtaisesti dokumentoidun. Web-palvelun opintojaksolla käytettyjen kuvausmenetelmien mukaisesti. Osaat kriittisesti arvioida omaa ja ryhmän työskentelyä sekä pystyt koko ajan kehittämään toimintaa (projektinhallinta ja- viestintä, substanssialueen hallinta) paremmaksi.